Părintele Ioan Istrati, despre minunea făcută de Sfântul Ioan Rusul. O femeie bolnavă de cancer abdominal s-a vindecat complet

20 mai 2024 9:38   Fapt divers
Ultima actualizare:

Pe 27 mai, creștinii ortodocși sărbătoresc viața Sfântului Ioan Rusul. Cu această ocazie specială, părintele Ioan Istrati a relatat una dintre povestirile uimitoare care ilustrează puterea și milostivirea acestui sfânt iubit. Este vorba despre cazul unei femei diagnosticată cu o afecțiune gravă, care a fost mărturia unei minuni.

Visul în care i-a apărut Sfântul Ioan Rusul

Conform spuselor părintelui, acum un an, o femeie a fost diagnosticată cu cancer abdominal într-o etapă avansată. Durerea și disperarea o copleșeau, iar mama sa a încercat să o consoleze oferindu-i o cărticică cu Sfântul Ioan Rusul. Cu toate acestea, în furia ei și în agonie, femeia a aruncat cartea, respingând ajutorul ceresc.

Însă, într-un vis uluitor, Sfântul Ioan Rusul i s-a arătat și i-a promis că va fi prezent la operația sa, ținând mâna chirurgului în care acesta ține bisturiul, pentru a îndepărta boala și a-i reda sănătatea. Acest mesaj divin a adus o rază de speranță în inima femeii.

Părintele Ioan Istrati relatează că femeia s-a trezit găsind cărticica cu rugăciunile Sfântului Ioan exact pe locul unde se afla tumora abdominală. Această întâmplare i-a întărit credința, iar ea s-a dus la Biserică pentru a primi rugăciunile și binecuvântarea preoților.

Femeia s-a vindecat complet

Cu credință neclintită, femeia s-a internat și s-a pregătit pentru operație. Lipsindu-i resursele financiare, ea și-a pus încrederea în ajutorul Sfântului Ioan Rusul, lăsând un plic adresat chirurgului, în care a scris că este sigură că sfântul îl va îndruma și îl va ajuta. „Știu că Sfântul Ioan vă va ține mâna cu bisturiul. Vă mulțumesc pentru tot”, i-a scris femeia. 

Minunea s-a adeverit, iar doctorul, impresionat de gestul femeii și de credința ei, a mers înainte cu operația având în inimă puterea divină. Astfel, femeia s-a vindecat complet, iar povestea sa este un simbol al credinței și al puterii vindecătoare a sfinților.

Părintele Ioan Istrati a ținut să sublinieze faptul că, sfântul Ioan Rusul este prezent în viețile credincioșilor săi și îi veghează cu iubire și grijă divină.

Mai multe