Povestea bărbatului care a fentat restaurantele de lux. Cum a reușit să nu plătească de 20 de ori

21 octombrie 2023 19:30   Fapt divers

Un individ din Spania a devenit faimos după ce a reușit să păcălească mai multe restaurante de lux. Datorită unui truc actoricesc pe care l-a repetat de cel puțin 20 de ori anul acesta, bărbatul reușea să consume mâncăruri rafinate, fără a fi nevoit să plătească. 

Potrivit informațiilor puse la dispoziție de publicația Business Insider, bărbatul lituanian în vârstă de 50 de ani locuiește în Spania și a găsit trucul perfect care-l ajuta să mănânce, fără să plătească: se prefăcea că suferă un atac de cord. 

Se prefăcea bolnav și mânca pe gratis 

Schema individului nu a durat la nesfârșit, căci autoritățile au reușit să-l prindă chiar luna trecută, în Alicante, în urma unei tentative de a părăsi restaurantul fără să achite nota de plată.

Ofițerul care l-a arestat de patru ori a mărturisit că bărbatul obișnuia să comande doar mâncăruri rafinate: homar și antricot de vită, însoțite ulterior de pahare de whisky. 

Potrivit unor declarații oferite de un purtător de cuvânt al Poliției Naționale din Alicante, bărbatul a cărui identitate nu a fost dezvăluită, devenise „vedeta” forțelor de ordine locale. 

Strategia pe care o folosea pentru a mima un infarct era următoarea: se arunca la pământ într-un mod deplorabil, și se prefăcea că nu se simte bine, însă personalul restaurantului nu a crezut întreaga scenă de teatru pusă la cale. 

„Modul de operare a fost același”

Acesta a fost arestat de mai multe ori în orașul Alicante, iar modul de operare era același, declară Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Alicante: „A fost arestat de mai multe ori în orașul Alicante. Modul de operare a fost același”, a spus ea.

De asemenea, purtătorul de cuvânt a declarat pentru publicația amintită faptul că individul cu pricina a fost trimis la închisoare, însă nu se știe pentru cât timp, sau dacă a fost eliberat. Din motive care țin strict de securitate, justiția locală din Alicante a precizat faptul că nu se pot oferi mai multe informații despre respectivul caz. 

Mai multe