Povestea care face înconjurul lumii. O femeie care avea nevoie de un rinichi nou a fost salvată de câine

25 aprilie 2023 13:00   Fapt divers

O femeie care suferea de o boală gravă a fost salvată chiar de propiul ei animal de companie! Cum a salvat-o câinele pe stăpână sa este un miracol!

Lucy Humphrey, în vârstă de 44 de ani, a avut insuficiență renală după ce a suferit de lupus timp de 15 ani. Aceasta trebuiă să facă un transplant, dacă nu, ar fi murit. Însă viața i s-a schimbat în momentul în care ea și iubitul ei Cenydd Owen au mers la plajă într-o zi obișnuită. Habar nu avea totuși, că Dobermanul ei pe nume Indie avea să îi schimbe viața.

Întâmplător Indie s-a apropiat de o femeie, pe nume Katie James în vârstă de 40 de ani, pe care a început să o adulmece. Lucy însă avea să afle mai târziu că Katie era compatibilă cu ea pentru rinichi.

Lucy s-a dus să îi ceară scuze lui Katie pentru că Indie a deranjat-o și așa cele două au început să vorbească. Katie a fost atunci invitată să se alăture grătarului lor, pe plaja Cold Knap, pe insula Barry, în sudul Țării Galilor.

Lucy a declarat: Am fost foarte încântată să o văd pe Katie: „A adus niște băutură cu ea și mi-a oferit și mie.Cenydd mi-a explicat că nu puteam să beau, deoarece făceam dializă".

Astfel Katie a aflat că Lucy avea nevoie de un rinichi. „Asta e o nebunie. Tocmai m-am înscris în registrul de donare de rinichi", îi spusese Katie. 

Cenydd a întrebat-o a întrebat-o pentru cine donează, iar Katie i-a spus că este dispusă să ofere oricui are nevoie. Au făcut schimb de numere și au contactat un coordonator de donatori a doua zi.

Lucy a spus: „A făcut toate testele și s-a dovedit că era perfect compatibilă. Un chirurg ne-a spus că este o șansă la 22 de milioane de a găsi compatibilitatea perfectă, iar eu aveam nevoie de asta, deoarece am Lupus. Mi-au spus cu câțiva ani în urmă că mai am doar cinci ani de trăit."

Lupusul este o afecțiune care provoacă inflamații la nivelul inimii, plămânilor, ficatului, rinichilor și articulațiilor.

„Dacă Indie nu ar fi mirosit-o pe Katie pe plajă, poate că nu mi-aș fi găsit niciodată perechea perfectă. Cred că instinctul ei de cățeluș i-a spus că Katie era o persoană caldă, bună și generoasă care ar fi fost fericită să mă ajute.", a mai adăugat Lucy.

Cele două femei și-au făcut transplantul la Spitalul Universitar din Țara Galilor, Cardiff, pe 3 octombrie 2022. Operația a fost un succes, iar Lucy este acum complet recuperată și duce o viață normală.

Lucy a spus: „Nu am mai avut niciodată o viață de om sănătos: Chiar aveam nevoie de acest transplant. Deja mi-a schimbat complet viața".

Lucy a descris-o pe Katie ca fiind o „persoană minunată și altruistă", căreia nu poate să-i mulțumească îndeajuns.

Iar donatoarea Katie a spus: „Sunt atât de entuziasmată și fericită că există ceva ce am putut face pentru a-i oferi o viață normală".

Mai multe