Povestea incredibilă a „reginei” Kazuko și a „supușilor” săi! Cine este femeia care a trăit alături de 31 de militari pe o insulă, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

17 iulie 2023 19:57   Fapt divers

Aproape de sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial (1944), Shoichi Higa și soția sa, Kazuko, locuiau pe o insulă, numită Anatahan. Crâncenele bătălii ale războiului s-au petrecut, în cea mai mare parte, fără ca insula Anatahan să fie afectată direct. Rămasă singură după ce soțul ei a plecat în speranța de a își găsi sora, Kazuko Higa a trăit, 7 ani, alături de 31 de marinari japonezi proveniți de pe navele scufundate de către americani.

În 1899, spaniolii au vândut plantația Anatahan către germani, care, la rândul lor, au vândut-o Japoniei, după Primul Război Mondial. Japonezii au refăcut plantația și l-au trimis acolo pe un anume Kikuichiro Higa, pentru a supraveghea muncitorii plantației. Kikuichiro a numit, apoi, un supraveghetor adjunct, pe Shoichi Higa, care a sosit pe insulă împreună cu soția sa de 28 de ani, Kazuko, chiar înainte de începerea celui de-al Doilea Război Mondial.

Kazuko a devenit lider al insulei

Shoichi era îngrijorat pentru sora sa din Saipan, așa că a călătorit acolo, lăsând-o pe soția sa responsabilă de fermă. A încercat să se întoarcă, dar a fost blocat din cauza mobilizării de război. Nu se știa dacă sora lui era în viață și bine. Într-o zi, o grămadă de nave japoneze au fost bombardate de avioanele americane și 31 de supraviețuitori, toți bărbați, au ajuns pe insulă. Gensaburo Yoshino, un bărbat care a lucrat la ferma lui Shoichi, pretinde în acel moment că este soțul lui Kazuko Higa, astfel încât acești soldați să nu încerce nimic cu ea. 

Militarii japonezi s-au stabilit acolo și au trăit relativ confortabil. Se hrăneau cu fructele locale, cu legumele cultivate și creșteau animale. Își produceau chiar și propriul vin de nucă de cocos. Totul a fost bine până în anul 1946, când Kikuichiro Higa a fost omorât de către unul dintre soldați, când a fost găsită o poză cu Shoichi, adevăratul soț al femeii. Kazuko a luat locul celui decedat, cu oarece pretenții de lider al insulei.

Dar, fiind singura femeie între atâția bărbați, Kazuko a devenit curând obiectul principal al patimilor, dorințelor și obsesiilor, fiind dorită chiar mai mult decât prețioasele pistoale americane.

„Regina din Anatahan” 

Căpitanul Ishida, militarul japonez cel mai înalt în rang, a nădăjduit să rezolve rivalitățile dintre oamenii săi, căsătorindu-l pe unul dintre ei cu Kazuko. Însă, acesta a decedat în mod misterios. Urmând ca orice bărbat care o lua de soție pe Kazuko să moară în circumstanțe dubioase. Astfel, aceștia au luat decizia să o ucidă. Luptele dintre insulari deveneau tot mai aprige, mărul discordiei fiind „regina” Kazuko.

Însă, mai milos din fire, unul dintre complotiști a avertizat-o. Kazuko s-a ascuns și, din fericire, a fost salvată de către o navă a S.U.A, care a trecut întâmplător prin zonă.

Povestea „reginei” Kazuko și a „supușilor” săi a fost reconstituită în numeroase cărți și în filme. Unele dintre ele se referă la „regina din Anatahan” ca la o persoană machiavelică, ce manipula bărbații pentru propriile plăceri, altele o descriu ca pe o victimă, o ființă complet neajutorată. Povestea completă, reală, a fost cunoscută doar de către protagoniștii săi.

Mai multe