Povestea soldatului care nu a dormit vreme de 40 de ani. Cazul care le dă bătai de cap experților

11 aprilie 2024 18:19   Fapt divers
Ultima actualizare:

Paul Kern a fost unul dintre milioanele de maghiari care au luptat în Primul Război Mondial. În 1915, a fost împușcat în cap de un soldat rus. Deși a supraviețuit, a fost pentru ultima dată când tânărul soldat a închis ochii: nu a mai dormit deloc vreme de 40 de ani.

În timp ce majoritatea dintre noi avem nevoie de cel puțin opt ore, dacă nu chiar 10, de somn și de cafea pentru a ne desfășura liniștiți activitatea pe parcursul zilei, Paul Kern nu a reușit în 40 de ani să doarmă nici măcar 5 minute.

După ce Arhiducele austriac Franz Ferdinand și soția sa au fost asasinați, unul dintr-o serie de evenimente care au dus la începerea Primului Război Mondial, Kern s-a înrolat în armată ungară, unde avea misiunea de a „curăța” frontul de est de trupele rusești. Din păcate, în 1995, a fost împușcat în cap de un soldat rus.

A fost împușcat d eun soldat rus

A ajuns pe mâinile medicilor care au îndepărtat imediat glonțul. Însă, supraviețuirea sa a venit la pachet cu un dezavantaj care l-a făcut unic în lume. Cu alte cuvinte, din momentul în care și-a revenit, până la moartea lui, în 1955, nu a mai dormit. Nu a reușit să se odihnească nici măcar pentru o secundă de la evenimentul de pe front.

Lipsa lui de somn nu a avut vreun efect negativ semnificativ asupra bunăstării sale fizice, în ciuda faptului că privarea severă sau pe termen lung de somn este cunoscută că provoacă probleme de memorie, probleme cu gândirea și concentrarea, schimbări de dispoziție, accidente, imunitate slăbită, risc de diabet, hipertensiune arterială sau risc de boli de inimă. Paul a fost examinat de cei mai buni specialiști, dar niciunul dintre ei nu a putut să îl ajute și să îi ofere soluții. Alții au crezut că soldatul pur și simplu inventa totul, potrivit unilad.com.

Nu a dormit deloc vreme de 40 de ani

Tratamentul lui, dacă îl putem considera așa, în tot acest timp, a fost să-și relaxeze ochii timp de o oră într-un ciclu de 24, pentru a da nervului optic o bine-meritată pauză. Altfel, se instalau durerile de cap.

Paul Kern s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani, în 1955. Modul în care creierul lui a fost afectat după ce a fost împușcat a rămas un mister și nimeni nu a putut explica ce s-a întâmplat, afecțiunea sa fiind singura de acest gen din lume.

Mai multe