Preparatul românesc care a făcut ocolul Pământului. Se regăsește în cea mai importantă enciclopedie gastronomică

30 mai 2024 10:30   Fapt divers

Gastronomia românească, o comoară culinară încă neexplorată de mulți, a ajuns în sfârșit sub lumina reflectoarelor globale. Ceea ce pentru noi reprezintă tradiție și gust autentic a fost recunoscut ca fiind una dintre cele mai gustoase și mai variate bucătării din lume. De la bucatele tradiționale de sărbătoare până la gustările de zi cu zi, preparatele românești au reușit să facă ocolul Pământului, ajungând în cel mai prestigios ghid gastronomic: TasteAtlas.

Un loc bine meritat pentru bucătăria românească

TasteAtlas, o enciclopedie culinară cuprinzătoare, aduce laolaltă cele mai bune mâncăruri din întreaga lume. Și acum, preparatele românești se numără printre acestea. Mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc sunt doar câteva dintre mâncărurile care ne reprezintă în această enciclopedie de prestigiu.

Încununate cu recunoașterea internațională, preparatele românești au demonstrat că au ceva special care le plasează în rândul celor mai gustoase delicii gastronomice. Ciorba rădăuțeană, ocupând chiar locul 12 în topul global, este doar un exemplu al excepționalului gust autentic românesc.

De la aperitive la deserturi, România a reușit să se facă remarcată

Nu numai mâncărurile principale, ci și aperitivele și deserturile românești au reușit să își găsească locul în TasteAtlas. Salata de vinete, salata de icre și fasolea bătută sunt doar câteva dintre preparatele apreciate la nivel global care poartă mândria culinară românească în lume.

Cu toate acestea, echilibrul gusturilor aduce și recunoașterea preparatelor mai puțin apreciate. Urzicile cu usturoi, mămăliga cu lapte sau jumările, deși poate nu sunt pe placul tuturor, sunt parte integrantă a identității noastre culinare și au găsit loc chiar și în această enciclopedie de elită.

Recunoașterea preparatelor românești în TasteAtlas este un pas important pentru a le aduce sub lumina reflectoarelor globale. De la sarmalele tradiționale la salata de icre apreciate la nivel mondial, bucătăria noastră se află în centrul atenției culinare internaționale, demonstrând încă o dată că România are multe de oferit în ceea ce privește gastronomia autentică și delicioasă.

Mai multe