Regele care și-a dezgropat soția și i-a obligat pe vasali să îi sărute mâna în ziua încoronării. De ce a fost ucisă superbă regină

5 octombrie 2024 12:08   Fapt divers
Ultima actualizare:

Petru I al Portugaliei și principesa Ines de Castroa din secolul XIV a curții regale din Portugalia au fost îndrăgostiți nebunește. După moartea acesteia, regele a dezgropat-o și i-a obligat pe clerici, nobili și țărani să îi sărute mâna celei pe care a iubit-o.

Ines, marea dragoste a lui Petru a fost omorâtă de regele Alfonso

Ines a fost fiica lui Petru Fernandes de Castro, fiul regelui Sancho al IV-lea al Castiliei. Potrivit The Vintage News, principesa a plecat în Portugalia în 1340 însoțită de Constanza, verișoara sa, care s-a căsătorit imediat cu Petru, fiul cel mare al regelui Alfonso al IV-lea. Deși s-a căsătorit cu ea, Petru nu o iubea. În inima sa se afla, de fapt, Ines de Castro, o tânără frumoasă și rafinată. Deși cei doi erau îndrăgostiți nebunește unul de celălalt, Alfonso al IV-lea s-a opus relației lor, iar ulterior principesa a fost izgonită de la curtea regelui.

A fost trimisă să trăiască în exil până în 1345, când verișoara ei, Constanza a decedat în timp ce dădea naștere primul său prunc. Așadar, Petru se putea căsători acum cu aleasa inimii lui, lucru care s-a și întâmplat. Cei doi au avut 4 copii, însă Alfonso a continuat să-și exprime nemulțumirea, deoarece se temea ca relația acestora să nu fie o amenințare între Portugalia și Castillia.

Petru și-a obligat vasalii să îi sărute mâna reginei decedate

În cele din urmă, Ines a fost ucisă pentru a evita un posibil război. Pe data de 7 ianuarie 1355, Petru era plecat, iar regele Alfonso a găsit prilejul să o ucidă pe Ines. A trimis 3 oameni care au omorât-o pe principesă în fața unuia dintre copiii săi, iar atunci când Petru s-a întors și a aflat tragica întâmplare, a pornit un adevărat război împotriva regelui. Alfonso s-a stins din viață în 1357, iar cel care i-a luat locul la tronul Portugaliei a fost chiar Petru. Astfel, primul ordin al acestuia a fost ca cei care au ucis-o pe soția sa să fie omorâți, iar ulterior a dezgropat-o pe Ines și i-a obligat pe nobili, țărani și clerici să îngenuncheze și să-i sărute mâna reginei.

Mai multe