#Casa Regală a Marii Britanii

Regina Camilla a primit o păpușă Barbie care arată ca ea: „M-ați făcut cu 50 de ani mai tânără”

13 martie 2024 15:25   Fapt divers

 Regina Camilla (76 de ani) a Marii Britanii a primit cadou o păpușă Barbie și a glumit spunând că jucăria o face să arate cu 50 de ani mai tânără.

Ea a primit acest dar unicat în semn de recunoștință pentru activitatea sa ca președinte al Fundației Women Of The World (WOW), relatează News.ro. Păpușa Barbie a fost îmbrăcată într-o ținută similară cu Regina: o rochie albastră de la Fiona Clare, o pelerină neagră de la Amanda Wakeley și cizme negre semnate de Eliot Zed.

Regina Camilla: „Toate ar trebui să avem o Barbie a noastră”

Aceasta a avut inclusiv aceeași coafură celebră, pe care Camilla o poartă de zeci de ani. „Mi-aţi luat cam 50 de ani din viaţă. Toate ar trebui să avem o Barbie a noastră”, a spus soția Regelui Charles al III-lea. Jucăria i-a fost prezentată la bordul autobuzului festivalului WOW Girls, care a făcut un tur al Marii Britanii, pentru a promova egalitatea de gen. Autobuzul a făcut o oprire finală la reşedinţa familiei regale de la Palatul Buckingham din centrul Londrei.

În timpul evenimentului, Camilla a ținut un discurs în care a menționat o poveste din mai 1914, când două sufragete au spart ferestrele palatului aruncând cu pietre. Ea a povestit că la acea vreme regina Maria, soția regelui George al V-lea, a ordonat ca pietrele să fie păstrate. „Cred că au reprezentat speranță pentru femeile care le-au aruncat – speranța că, în viitor, nu vor fi victime ale istoriei lor și nici ale forțelor sociale și economice care s-au luptat împotriva egalității de gen”, a spus Camilla, ținând în mână pietre. „Mai presus de toate, ele reprezentau speranța că a fost posibil”.

Recent, și actrițele Helen Mirren și Viola David, dar și cântărețele Kylie Minogue și Shania Twain au primit propriile versiuni de păpuși Barbie, cu ocazia aniversării a 65 de ani de existență a jucăriei de la Mattel.

Mai multe