Ce titlu va avea Camilla dacă trăiește mai mult decât Charles

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

În lumina știrilor despre diagnosticul de cancer al regelui Carol al III-lea, s-ar putea să vă întrebați ce s-ar întâmpla dacă soția lui, regina Camilla, ar trăi mai mult decât suveranul și care ar fi titlul ei.

Camilla. Foto: arhiva.
Camilla. Foto: arhiva.

O situație similară a avut loc atunci când tatăl reginei Elisabeta a II-a, regele George al VI-lea, a murit în 1952, rămânând soția, regina Elisabeta Angela Marguerite Bowes-Lyon. Când regina Elisabeta a II-a a preluat tronul, mama ei a preluat titlul de regina mamă, pentru a evita orice confuzie cu fiica ei monarhul. Dar dacă regina Camilla va supraviețui soțului ei, s-ar întâmpla ceva diferit.

Ce titlu ar purta regina Camilla

Camilla va prelua probabil titlul de regina văduvă, definită simplu de Merriam-Webster ca: „văduva unui rege”. Toate văduvele regilor sunt, din punct de vedere tehnic, regină văduvă, dar unele folosesc titlul de Regina Mamă, dacă sunt mamele nașterii moștenitorului domnitor (dar după cum știm, regina Camilla nu este).

Cine va urca pe tron dacă regele Charles moară

Dacă regele Charles moare, fiul său cel mare, Prințul William, va urca pe tron. Prințul de Wales este în prezent primul în linia succesiunii britanice, urmat de fiul său cel mare, Prințul George. Dacă Prințul William devine monarh al Regatului Unit, atunci soția sa, Prințesa Catherine, va prelua titlul de regină, spun cei de la Yahoo.com.

După cum a menționat Town & Country, ultima dată când a fost folosit titlul de Regina Dowager a fost când regina Adelaide a supraviețuit soțului ei, regele William al IV-lea, în 1837. A deținut titlul până la moartea ei în 1849 și pentru că perechea nu a născut niciodată copii, Nepoata regelui William, regina Victoria, a preluat în cele din urmă tronul.

În prezent, regina Camilla este o regină consoartă – adică soția unui monarh domnitor – totuși „consoarta” a fost eliminată subtil de pe site-ul familiei regale cu câteva săptămâni înainte de a fi încoronată alături de regele Carol al III-lea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
maioneza fara oua jpg
presedinti 768x483 jpg
oua vopsite de paste jpeg
cipru shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net