Regele Charles și regina Camilla, primiți cu ovații la Bordeaux. Ținuta reginei a atras toate privirile

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Regele Charles al III-lea și-a încheiat vizita de stat de trei zile în Franța cu o călătorie în sud-vestul țării, la Bordeaux, acolo unde, alături de regina consoartă Camilla a fost întâmpinat cu ovații și aplauze. Prin această vizită Charles a devenit primul monarh britanic care a ținut un discurs în Senatul francez, ceea ce reînvie legăturile dintre Marea Britanie și Franța.

Charles și Camilla, primiți cu ovații la Bordeaux
Charles și Camilla, primiți cu ovații la Bordeaux

Charles și Camilla, primiți cu ovații la Bordeaux

Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a făcut o vizită în sud-vestul Franței, cel mai probabil cu scopul de a întări legăturile dintre Franța și marea Britanie, mai ales după ce, în urma Brixtului au existat anumite probleme în acest sens. Cuplul regal a părăsit Parisul și a ajuns vineri în orașul din sud-vestul țării, unde a fost întâmpinat cu entuziasm de către o mare de oameni care fluturau steaguri ale Franței și ale Marei Britanii, strigând „God Save The King" („Dumnezeu să-l apere pe rege").

Familia regală a sosit la Bordeaux cu un avion și a fost întâmpinată de ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu. Ulterior, au avut o întâlnire cu primarul din Bordeaux, Pierre Hurmic, alături de omologul său din Bristol, Marvin Rees, deoarece cele două orașe sunt înfrățite.

Regina a primit un buchet de flori, iar apoi aceasta și regele au salutat sutele de oameni pe drumul lor spre primărie. De asemenea, au fost prezentate imagini din timpul vizitei regelui la Bordeaux în 1977, când era prinț de Wales, precum și din timpul vizitei regretatei regine Elisabeta a II-a în 1992.

Ce ținută a purtat Camilla

Regina consoartă a purtat o ţinută turcoaz creată de Anna Valentine, cercei şi broşa cu diamant a reginei Elisabeta a II-a.

În timpul vizitei, după ce au semnat în cartea de oaspeți, regele și regina au ieșit în grădină au și plantat un stejar, udat apoi de Camilla. Timp de decenii, Charles a fost una dintre cele mai proeminente voci britanice în materie de mediu, denunțând relele poluării și vorbind despre necesitatea de a reduce emisiile și de a restabili biodiversitatea. 

De la tribuna Senatului, Regele Charles a avansat propunerea ca Franța și Marea Britanie să încheie un „Acord pentru Durabilitate" cu scopul de a aborda cu mai mare eficiență criza globală legată de schimbările climatice și biodiversitate.

De ce este important Bordeaux

Bordeaux a devenit o posesiune britanică în 1152, când viitorul rege englez Henric al II-lea s-a căsătorit cu Eleanor de Aquitania, începând efectiv trei decenii de dominație engleză în regiune, până la sfârșitul Războiului de o sută de ani în 1453. Influența britanică a rămas: aproximativ 39.000 de britanici expatriați trăiesc în Bordeaux - cel mai mare număr din Franța.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
emmy 2015 game of thrones jpeg
dana budeanu jpg
monica davidescu aurelian temisan c 1260x709 1 jpg
florin piersic  jpg
gabriela cristea cozonaci jpg
banner emily burghelea png
 Claudia Pavel alias Cream (49 de ani) s-a întors în țară cu ocazia sărbătorilor de Paște
horia căciulescu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net