Regina Elisabeta s-a ascuns după un tufiș când trebuia să-l întâlnească pe Ceaușescu. De ce a recurs la acest gest extrem

28 noiembrie 2023 14:00   Fapt divers

Unul dintre cele mai memorabile momente din istoria politicii amintește de Regina Elisabeta și dictatorul român, Nicolae Ceaușescu. Care a fost motivul pentru care monarha s-a ascuns de el după un tufiș și de ce nu-l voia în casa ei, aflați din cele de mai jos. 

Fostul suveran britanic reușea cu ușurință să-și mascheze sentimentele și să se ocupe de îndatoririle legale, însă a existat un moment în care a acționat sub impuls, atunci când s-a ferit de dictator, așa cum susține comentatorul regal Valentine Low, pentru ToDiForDaily.

Ceaușescu a căzut în dizgrațiile Reginei Elisabeta 

Deși Regina Elisabeta își îndeplinea îndatoririle și nu se lăsa pradă emoțiilor, episodul cu fostul președinte al țării noastre a contrazis tot. 

Totul s-a întâmplat în anul 1978, în timpul unei vizite oficiale, când monarha trebuia să-l întâmpine pe Nicolae Ceaușescu. Valentine Low mai spune că dictatorul român nu era deloc agreat de Elisabeta, motivul fiind trecutul lui zbuciumat. În ciuda neplăcerilor, Regina a fost obligată să accepte vizita lui Nicolae și Elena Ceaușescu la Londra, în timpul verii anului 1978. 

„S-a întâmplat când exista la putere un guvern laburist, al lui James Callahan, pe la sfârșitul anilor ’70. Atunci a avut loc vizita de stat a dictatorului român Nicolae Ceaușescu, care era un despot malefic, un om oribil pur și simplu”.

„Regina nu-l voia în casa ei, dar Constituția îi impunea să se întâlnească cu anumiți oameni la recomandarea Guvernului. Așa că a trebuit să-i găzduiască pe acești oameni oribili, pe dictator și pe soția lui, doar pentru a se încheia un contract”, a continuat comentatorul regal.

Regina Elisabeta a vrut să scape de vizita soților Ceaușescu 

Același autor regal a mai spus faptul că fosta regină a încercat să scape de vizita celor doi, însă a dat din întâmplare peste ei în timp ce se aflau în grădina palatului, moment în care Elisabeta s-a ascuns într-un tufiș și a așteptat să treacă pe lângă ea Elena și Nicolae Ceaușescu. 

În ciuda dorinței de a scăpa de soții Ceaușescu, regina s-a conformat și a trebuit să fie prezentă la vizita dictatorului român. 

Mai multe