Revelion de coșmar pentru sute de români din Madrid. De ce au fost dați afară din restaurantul unde plătiseră să petreacă de Anul Nou

2 ianuarie 2024 9:09   Fapt divers
Ultima actualizare:

Revelionul a devenit o amintire amară pentru sute de români care petreceau într-un restaurant din Madrid, Spania, unde au fost dați afară de poliție din cauza lipsei autorizației de funcționare a localului. Situația nefericită a fost relatată de o participantă la eveniment pe rețelele sociale, iar povestea a devenit virală, stârnind compasiune și indignare în rândul comunității românești din Spania.

Peste 300 de persoane, date afară din restaurant

Conform informațiilor furnizate de site-ul Știri Diaspora, evenimentul neplăcut s-a desfășurat într-un restaurant de lux, Nobile's din Madrid, care aparține, de asemenea, unui proprietar român. Peste 300 de persoane care plătiseră sume semnificative pentru a sărbători Revelionul într-un cadru elegant au fost evacuate înainte de miezul nopții de către poliție.

O româncă a relatat toată întâmplarea pe TikTok

O româncă, Luminița Mantale, a relatat întreaga experiență pe contul său de TikTok, arătând cum poliția a intervenit înainte ca mâncarea să fie servită. "A venit poliția și ne-a spus să părăsim localul. Nu știu pe cine caută. Încearcă să ne explice. Facem Revelionul în mașină. Am plătit, dar nici nu am mâncat. Doamne! Așa ghinion. A zis să plecăm așa, fără motiv. În viața mea nu am pățit așa ceva", a mărturisit Luminița Mantale în clipul său de pe TikTok.

Restaurantul nu avea autorizație pentru organizarea Revelionului

Românca a continuat povestea, dezvăluind că patronul restaurantului nu avea licență pentru a organiza evenimentul de Revelion. "Am plătit câte 110 euro. Urâtă seara. Nu avem niciun fel de mâncare pregătită acasă. Nu avem nici șampanie. Patronul nu avea licență. A luat banii, i-a pus în buzunar și pleacă în România. Cred că și ospătarii știau, deoarece râdeau. Peste 300 de persoane au fost scoase afară", a adăugat ea.

În ciuda situației neplăcute, românii nu au fost arestați, însă un spaniol a fost reținut de poliție în contextul aceleiași intervenții. 

Mai multe