Impresionant! Provine dintr-o comunitate de romi argintari, însă a ajuns să lucreze pentru Google, în New York

Rowena Marin, o tănără dintr-o comunitate de romi argintari din București, a crezut în visul ei, a luptat cu prejudecățile și a demonstrat că în viață este important să crezi în tine. Chiar dacă a avut parte de multe întâmplări neplăcute și viața nu a fost prea blândă cu ea la început, Rowena locuiește acum în New York și lucrează la compania americană Google.

Rowena Marin a ajuns să lucreze pentru Google în New York / Foto: Totuldespremame.ro
Rowena Marin a ajuns să lucreze pentru Google în New York / Foto: Totuldespremame.ro

„Suntem cu toții făcuți din același aluat, indiferent de unde venim. Dar în nici un caz nu suntem inferiori sau superiori nimănui. Lucrez pentru o companie care întruchipează valorile diversității și incluziunii. Locuiesc cu soțul meu, în New York, și așteptăm o fetiță, în două luni. Dar cel mai important este că iubesc și mă simt cu adevărat iubită și îngrijită, așa cum ar trebui să fie fiecare femeie. Acest nivel de intimitate și dragoste era ceva la care nici nu știam să visez, pentru că nu l-am văzut la nimeni în jurul meu. În comunitatea mea cu siguranță sunt cupluri care se iubesc cu adevărat, dar e aproape imposibil să își permită să exploreze acea iubire, pentru că sunt foarte multe presiuni din partea celor două familii care se unesc, și/sau greutățile vieții nu le oferă ocazia”, a declarat Rowena Marin, pentru totuldespremame.ro.

La doar 21 de ani, viața Rowenei s-a schimbat complet atunci când a renunțat la visul de a părăsi granițele comunității de romi. La 22 de ani, conform tradițiilor lor, s-a căsătorit (nelegal) cu băiatul cu care începuse o relație la 19 ani. La 25 de ani, a decis să își ia inima în dinți, s-a despărțit de tănărul „soț” și a aplicat pentru un masterat în Madrid și pentru o bursă educațională. Cinci luni mai târziu, se muta în Spania. Le primise pe amândouă!

Rowena a ales să iasă din tiparele comunității în care s-a născut

Rowena nu doar că a ajuns, cu timpul și cu răbdare, să lucreze la compania americană Google, dar, împreună cu soțul ei, a pus pe picioare o companie: The School of Reinvention și amândoi au publicat câte o carte.

„Cartea lui se numește The Journey to Reinvention și face parte din categoria self-help, pentru că la bază el este profesor, coach și speaker motivațional. Iar eu am scris un memoir despre propria mea călătorie către răspunsul la întrebarea: Cine sunt eu pe lumea aceasta? Nici unul dintre noi nu am fi devenit autori dacă nu ne-am fi susținut reciproc”, a mai dezvăluit tănăra.

Pentru a reuși în viață, Rowena a ales să iasă din tiparul comunității în care s-a născut și a crescut. Își dorea o viață diferită, nu căsătoria pe care o hotărâseră părinții ei, nici un loc de muncă la o tarabă care vindea bijuterii făcute de bărbați din comunitatea de argintari. Și iată că, a reușit să își îndeplinească visul!

„Astăzi sunt Rowena, viitoare mamă, autoare, soție și mai presus decât orice – femeie. Aceste identități sunt, evident, doar pălării pe care le port în funcție de nevoie; mâine dacă îmi propun pot fi doar fata de etnie romă din Baia Mare, în altă zi co-fondatoarea ONG-ului Women Manifesto, iar în altă zi cineva nou. Acum că mă cunosc pe mine destul de bine, pot schimba aceste haine ușor pentru că nu mă leagă nimic. Sunt liberă să decid cine sunt, în fiecare zi. Iar acesta este cel mai frumos dar pe care puteam să mi-l fac vreodată”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net