Sfârșitul lumii, prezis în Cina cea de Taină? Care este ziua, luna și anul când ar putea avea loc
Spirit universalist: pictor, sculptor, arhitect, muzician, inginer, inventator, anatomist, geolog, cartograf, botanist și scriitor, Leonardo da Vinci este considerat adesea cel mai de seamă geniu din întreaga istorie a omenirii.
Unde se află acum pictura
Ca arhetip al omului renascentist, este unul din inovatorii picturii și unul din cei mai mari pictori din istorie. Mona Lisa (numele este de fapt Monna Lisa sau La Gioconda), portretul Lisei Gherardini, soția lui Francesco del Giocondo, aflat în colecția Muzeului Luvru începând cu 1797, este considerat ca cel mai cunoscut portret realizat vreodată.
Nu mai puțin celebră este fresca intitulată „Cina cea de taină”, din refectoriul mânăstirii dominicane Santa Maria delle Grazie din Milano.
Leonardo da Vinci a prezis sfârșitul lumii?
Sabrina Sforza Galitzia, om de știință care lucrează în arhivele Vaticanului, iar înainte de asta a fost cercetătoare la Universitatea din California (Los Angeles), a acordat o atenție deosebită picturii Cina cea de taină a lui Leonardo da Vinci și, astfel, a ajuns la concluzia că în fereastra de deasupra lui Iisus Hristos există un întreg cod matematic și astrologic despre sfârșitul lumii.
Aceasta a spus că a descifrat codul lui Leonardo da Vinci din Cina cea de taină și a avertizat că sfârșitul lumii va fi sub forma unui potop biblic care va începe în data de 21 martie 4006 și se va încheia în ziua de 1 noiembrie, în același an.
Galitzia crede că celebrul pictor a ascuns un adevărat cod în tabloul său, implicând semnele zodiacului și utilizarea de către acesta a celor 24 de litere ale alfabetului latin pentru a reprezenta cele 24 de ore ale zilei.
Câți ani i-a luat pictorului să facă Cina cea de Taină
Cina cea de Taină măsoară 460 de centimetri pe 880 centimetri, iar Da Vinci a lucrat trei ani la ea din 1495 până în 1498.
Ce a mai creat Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci a conceput mașini de zburat, un tanc, submarine, o mașină de socotit și multe altele. Puține din invențiile sale au putut fi puse în practică în cursul vieții sale. Mici invenții, precum o mașină automată de bobinat și o mașină de încercat rezistența la întindere a firelor, au fost puse în aplicare încă de atunci. A făcut de asemenea mari descoperiri în domeniul anatomiei, ingineriei civile, opticii și hidrodinamicii, pe care, deși nu le-a publicat, au fost aplicate ulterior, influențând în mod categoric progresul științific. Artist orgolios, conștient de talentul său, într-o proverbială rivalitate cu marele său contemporan Michelangelo Buonarotti, se afirmă că ar fi notat în caietele sale, cu un an înaintea morții, Io continuerò... („voi dăinui...”).