Astronomii anunță venirea Apocalipsei. Când ar putea fi înghițit Pământul de o stea

În premieră mondială, oamenii de știința au observat, de curând, momentul în care o stea pe moarte a înghițit o planetă, soartă pe care o va avea și Terra, într-un viitor îndepărtat.

Pământul ar putea exploda și el într-un viitor îndepărtat / foto: Pixabay
Pământul ar putea exploda și el într-un viitor îndepărtat / foto: Pixabay

Aceasta este prima dată când oamenii de știință de la „Institutul de Tehnologie din Massachusetts” au fost martorii ultimelor momente din viața unei planete asemănătoare cu Pământul, scrie CNN.

„Faptul că planetele sistemului solar vor fi devorate de Soare în viitor a fost ceva ce am citit prima dată la liceu, așa că a fost ireal să realizez că s-ar putea să fi descoperit primul caz în care am surprins un eveniment similar în timp real”, a spus autorul principal al studiului, Kishalay De, un cercetător postdoctoral de la MIT.

Cum se explică acest proces

Practic, explică astronomii, în timpul acestui fenomen, o stea se umflă până atinge o dimensiune de 1 milion de ori mai mare decât cea inițială, pe măsură ce rămâne fără combustibil și înghite toată materia care îi stă în cale.

Evenimentul dispariție planetei aflată foarte departe de Terra, a apărut sub forma flash fierbinte foarte luminos, urmat de un semnal rece mai lung. Mai târziu, au dedus că fenomenul a fost provocat de o stea care a înghițit o planetă.

Astrologii spun că, într-o noapte, au observat o stea, care s-a aprins dintr-o dată, de 100 de ori mai tare decât era normal pe parcursul unei săptămâni.

„A fost diferit de orice altă explozie stelară pe care am văzut-o în viața mea.” Moartea planetei a avut loc la în jur de 12.000 de ani-lumină depărtare, în constelația Vulturul, și a implicat o planetă de mărimea lui Jupiter, potrivit cercetărilor care au observat activitatea anormală în luna mai a anului 2020. Le-a luat un an să își dea seama ce a provocat fenomenul. 

Revoluție în astronomie

Acest fenomen ar putea schimba cursul istorie în astronomie. Semnalul a fost captat prima dată de Observatorul Palomar din California, apoi De a continuat să studieze aceeași stea din Observatorul Keck din Hawaii, înainte să folosească o cameră cu infraroșu pentru a strânge mai multe informații.

„Datele acelea cu infraroșu m-au făcut să cad de pe scaun”, a spus De. Primele date sugerau că steaua s-ar putea să se fi contopit cu o altă stea.

Totuși, o analiză mai detaliată realizată cu NEOWISE, telescopul spațial cu infraroșu al NASA, a arătat că steaua înghițea, de fapt, o altă planetă.

„Suntem în pragul unei revoluții a astronomiei în infraroșu, cu mai multe instrumente noi care vor fi activate în următorul deceniu care sperăm că ne vor ajuta să descoperim în mod repetat evenimente similare”, a explicat De.

Cu ajutorul acestei tehnici, oamenii de știință speră să poată identifica fiecare planetă din galaxia noastră, în momentul în care este înghițită de stele. Planeta noastră va avea aceeași soartă, dar nu în următoarele 5 miliarde de ani. „Vedem viitorul Pământului”, a spus De.

„Dacă vreo altă civilizație ne observă de la 10.000 de ani lumină depărtare în timp ce Soarele devorează Pământul, aceștia ar vedea Soarele care se aprinde dintr-o dată în timp ce elimină materie, se formează apoi praf în jurul ei, înainte de a reveni înapoi la ceea ce era”, a mai spus el. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
www.bugetul.ro
Viktor Orban shutterstock 1649868622 jpg
image
image
image
image
image
image
Simion  5832 PNG
Reciclare ambalaj conform jpg
antalya 928302 1280 (1) jpg
gradina curte flori istock jpg
Plata prin NFC cu smartphone ul FOTO Shutterstock jpg
istock vot votare jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
4 front evaluare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net