Singurul animal din lume care trăiește 400 de ani. Cel mai bătrân a fost ucis din greșeală de cercetători
Când vine vorba despe lumea animalelor, poate că unii dintre noi cred că oamenii deja știu tot ce se poate știi despre acestea, iar nicio specie de pe planeta noastră nu mai poate avea secrete față de oamenii de știință. Însă, lucrurile nu stau deloc așa! Nu doar că există diverse animale complet bizare, dar unele sunt atât de longevive încât experții se chinuie să înțeleagă cum este posibil! Acesta este cazul unei scoici care trăiește secole, fără nicio problemă!
Poate că mulți dintre noi ne gândim că după atâta timp și efort depus de către oamenii de știință pentru a înțelege lumea din jurul nostru, regnul animal nu mai are decât foarte puține secrete față de noi, poate chiar niciunul! Însă, în realitate, lucrurile nu stau deloc așa! Planeta noastră este casa unor specii atât de bizare încât par mai mult desprinse din filmele science-fiction decât din bilogie obișnuită! Un exemplu din acestă serie de animale incredibile este și scoica quahog, care poate ajunge, cu ușurință, la vârste de peste 400 de ani!
Potrivit informațiilor oferite de către digi-animalworld.tv, cel mai vechi specimen găsit de cercetatări avea fabuloasa vârstă de 510 ani! Pentru a pune acest fapt în perspectivă, trebuie să știți că această scoică deja era în viață când Mihai Viteazul înfăptuia unirea țărilor românești! Specialiștii sunt în continuare uimiți de longevitatea acestei specii, iar în ce privește exemplarul special, cu vârsta de 510 ani, din păcate, acesta a avut parte de un final tragic! Denumit și scoica Ming, după dinastia chineză contemporană cu scoica, specimenul a fost ucis, din greșeală, de către cercetători, în timp ce încercau să îi determine vârsta.
coica quahog trăiește în Oceanul Atlantic
Exemplarul de 510 ani nu este deloc un fenomen izolat pentru această specie, care a intrat frecvent în Cartea Recordurilor pentru vârstele atinse. Această scoică, care este și comestibilă, a mai făcut senzație printre oamenii de știință, după ce aceștia au găsit specimene cu vârste de peste 200, respectiv 400 de ani!