„Teoria din octombrie”, virală în mediul online. Ce este și de ce îți va modifica percepția asupra toamnei

12 octombrie 2024 8:00   Fapt divers

„Teoria lui octombrie” a devenit virală pe TikTok, explicând de ce a doua lună a toamnei din fiecare an stârnește o dorință profundă de schimbare care îi inspiră pe oameni să își stabilească noi obiective, să își reînnoiască mediul și să îmbrățișeze noi începuturi.

Termenul a devenit rapid o senzație pe internet, fiind menționat în peste 36 de milioane de postări pe platforma de socializare. Creatorii de conținut TikTok explică faptul că luna octombrie creează un impuls de a începe ceva nou. Această lună înfricoșătoare a fost supranumită „Mini ianuarie” sau „Al doilea an nou”.

Oamenii își stabilesc obiective, își doresc o schimbare, își reîmprospătează spațiul sau pur și simplu încearcă să își organizeze viața, la fel cum ar fi făcut la 1 ianuarie. Cu 83 de zile până în noul an, 2025, și cu apropierea rapidă a sărbătorilor, unii oameni pot simți nevoia să se mobilizeze.

„Este un moment în care mulți oameni vor face multe schimbări importante”

„Mai sunt doar câteva luni din an, iar asta îi determină pe oameni să reflecteze la ce s-a întâmplat în viața lor în acest an, ce au făcut și ce schimbări vor să facă înainte de a se încheia anul”, a spus Chloe Van Berkel, o utilizatoare TikTok, într-un videoclip viral care a acumulat peste 1,5 milioane de vizualizări.

„Din acest motiv, acesta este un moment în care mulți oameni vor face multe schimbări importante în viața lor și vor lua multe decizii majore, iar multe evenimente semnificative vor avea loc pentru multe persoane în această perioadă”.

Pe măsură ce vremea caldă ne părăsește și zilele devin mai scurte și mai reci, cei care simt nevoia de ceva în viața lor, cum ar fi noi obiective, experimentează minunile pe care le oferă „Teoria din octombrie”. Este, de asemenea, începutul unui nou an școlar, o perioadă de reconciliere și despărțiri și un moment în care multe companii și locuri de muncă încep să reangajeze.

Nu doar psihologia susține această teorie virală, ci și astrologia ar putea juca un rol în explicarea fenomenului.

Citește mai multe pe Adevărul.ro

Mai multe