Mulți români le ignoră în această toamnă! Ce beneficii incredibile pot avea semințele de dovleac pentru sănătatea noastră

Dovleacul este vedeta lunii octombrie, însă mulți dintre noi ignoră una dintre cele mai importante părți ale acestuia: semințele! Acestea ne pot oferi nenumărate beneficii pentru sănătate, așa că ar trebui să încercăm să le adăugăm în dieta noastră zilnică, în această toamnă!

Semințele de dovleac ne pot ajuta împotriva insomniei / foto: Shutterstock
Semințele de dovleac ne pot ajuta împotriva insomniei / foto: Shutterstock

De la diverse băuturi cu aromă de dovleac, la tradiționala plăcintă, sau la dovlecii sculptați pentru noaptea de Halloween, nimeni nu poate nega că în octombrie, dovleacul este marea vedetă a lunii. Însă, în ciuda popularității sale, semințele de dovleac nu sunt deloc la fel de populare, iar mulți dintre noi le ignorăm, atunci când gătim acest fruct delicios.

Dar, ceea ce nu mulți români știu este faptul că aceste semințe sunt extrem de utile pentru sănătatea noastră! Ele au un conținut ridicat de zinc, un nutrient foarte important pentru sistemul nostru imunitar, motiv pentru care specialiștii ne recomandă să le consumăm constant!

Semințele de dovleac ne pot îmbunătăți sistemul imunitar

Mai mult decât atât, aceste semințe au și un conținut ridicat de lignani, adică anumiți polifenoli ce pot reduce riscul apariției cancerului la sân. În plus, lignanii din aceste semințe pot fi utili și femeilor care deja se confruntă cu această boală. 

Iar un alt detaliu mai puțin știu este faptul că semințele de dovleac pot fi de ajutor și persoanelor care au probleme cu somnul! Din cauza faptului că ele conțin triptofan, adică un aminoacid ce susține somnul, ele pot fi utile împotriva insomniei.

Semințele pot fi utile împotriva insomniei

În plus, semințele de dovleac au și un conținut destul de ridicat de fibre, așa că ar trebui să avem grijă să nu le consumăm în cantități prea mari. Dacă mâncăm prea multe semințe deodată, putem să ne confruntăm cu gaze, cât și cu disconfort gastric

Aceste semințe mai conțin și vitamina E, grăsimi nesaturate, cât și diferite minerale utile organismului nostru, cum ar fi fier și calciu. Însă, trebuie să avem grijă la faptul că undeva în jur de jumătate de cană de semințe de dovleac poate depăși 300 de calorii! Astfel, trebuie să avem grijă la cantiatea pe care o consumăm, pentru a nu lua în greutate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Refugii In Retezat  Foto Parcul Național Retezat (2) jpg
Baile Felix FOTO Shutterstock 1895999206 jpg
mihaela bilic facebook jpg
bijuterii argint istock jpg
plante jpeg
aeroport  jpg
6 front muzeul golesti jpg
Fosta școală de ucenici a Uzinelor de fier, Hunedoara  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (23) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net