Test IQ cu chibrituri pentru minți agere: va trebui să mutați un singur băț pentru a corecta eroarea 70-10=7

25 septembrie 2024 13:16   Fapt divers

O simplă provocare ne poate testa mintea și inteligența, iar tot ce trebuie să facem este să mutăm un singur băț de chibrit pentru ca ecuația să aibă sens. Iar deși acest test poate părea destul de simplu la prima vedere, cu toții vom observa rapid că lucrurile stau cu totul diferit, în realitate!

Chiar și cei dintre noi care nu se pricep prea bine la matematică se pot gândi că o scădere atât de simplă nu are cum să ne dea bătăi de cap. Cu toate acestea, atunci când vom încerca să rezolvăm provocarea, vom observa rapid că, în realitate, lucrurile stau cu totul diferit! Tot ce trebuie să facem este să mutăm un băț de chibrit pentru ca ecuația să aibă sens, iar acest lucru este mult mai greu decât am crede!

Practic, avem în față un calcul, evident greșit, care ne spune că „70-10=7”. De aici, trebuie să mutăm un singur băț de chibrit pentru ca această ecuație să aibă, cumva, sens. Iar numai cei cu un IQ destul de ridicat vor putea rezolva această provocare!

O simplă schimbare poate corecta ecuația

Testele de inteligență care folosesc chibrituri sunt printre cele mai populare de-a lungul Internetului, iar indiferent de care ar fi calculul prezentat în test, tot ce trebuie să facem este să mutăm un băț de chibrit pentru a corecta, cumva, ecuația.

Pentru a putea rezolva astfel de teste rapid, în numai câteva secunde, avem nevoie de o atenție excepțională la detalii, cât și o gândire ageră. După cum poate că deja am văzut, această provocare este mai dificilă decât am crede!

Cum putem rezolva provocarea

Dacă încă nu am reușit să rezolvăm această provocare, nu trebuie să ne facem griji! Practic, tot ce trebuie să facem este să mutăm puțin bățul de chibrit dintre cele două numere.

Astfel, acesta se va transforma din scădere în împărțire, iar la final vom avea parte de ecuația „70/10=7”. Iar dacă ne dorim să ne mai testăm inteligența din nou, trebuie să știm că există nenumărate astfel de teste, de-a lungul Internetului.

Mai multe