Testamentul lui Hitler. Ce a scris cel mai de temut lider al tuturor timpurilor, înainte de a se sinucide
Al Doilea Război Mondial și-a lăsat o amprentă puternică asupra omenirii, iar chiar și în zilele noastre, la atât de mult timp după încheierea acestui conflict, noi detalii despre atrocitățile petrecute în timpul războiului par să iasă la lumină. Iar în mijlocul tuturor acestor clipe tragice a stat un singur om: Adolf Hitler. Însă, chiar dacă viața acestuia a fost studiată atât de intens, doar puțini oameni știu că liderul nazist a lăsat în urmă un testament misterios.
Se estimează că undeva peste 80 de milioane de oameni au pierit în urma celui de Al Doilea Război Mondial, atât civili cât și militari. Acest conflict a imprimat, fără doar și poate, o cu totul altă traiectorie istoriei omenirii, nu doar datorită tragicei pierderi de vieți omenești, dar și în ce privește consecințele politice provocate de către acest război, cea mai mare fiind, fără doar și poate, începerea Războiului Rece.
Iar atunci când vorbim despre brutalitatea războiului, cât și de politicile șocante ale regimului nazist, un nume va fi menționat de fiecare dată, când vine vorba despre cei responsabili de aceste atrocități: Adolf Hitler.
Ce conține testamentul lui Adolf Hitler
Desigur, după finalul războiului s-a vorbit intens despre viața și personalitatea lui Adolf Hitler. De asemenea, mai mult ca sigur că fiecare dintre noi a văzut măcar câteva documentare despre acest subiect. Însă, chiar și în ziua de astăzi există detalii despre viața liderului nazist care reușesc să surprindă publicul larg! Iar unul dintre aceste detalii este un eveniment din viața lui Hitler care a avut loc pe 29 aprilie 1945, chiar cu o singură zi înainte ca acesta să se sinucidă! La acea dată, Adolf Hitler și-a scris testamentul!
În testamentul său, liderul nazist mulțumea cetățenilor loiali ai Germaniei, pe care îi sfătuia să continue lupta cu Aliații. De asemenea, Hitler a făcut și numiri politice în testamentul său, numindu-l pe Himmler, liderul SS, drept trădător. Noul guvern nazist urma să fie condus de către amiralul Karl Dönitz.
Hitler recunoaște că a fost căsătorit, însă testamentul său nu dă numele precis al soției sale, fiind, mai mult ca sigur, vorba despre Eva Braun. Liderul nazist scria că alege moartea, decât să fie nevoit să capituleze. În document, Hitler lasă colecția sa de obiecte de artă unei galerii din Linz (Austria), în timp ce obiectele de valoare sentimentală, necesare pentru o viață modestă mergeau către rudele soției sale, cât și spre „angajații loiali” ai lui Hitler. Orice alte obiecte din posesia sa urmau să meargă către Partid.