„Creionul lui Hitler”, primit de la Eva Braun, va fi scos la licitație. Cu ce sumă halucinantă se estimează că va fi vândut

Un creion, care a aparținut dictatorului Adolf Hitler, va fi scos la licitație în Marea Britanie, în luna iunie, și este de așteptat să atragă mult interes din partea colecționarilor specialiști din întreaga lume. Obiectul placat cu argint, care poartă inscripția „Eva“ în limba germană, și are gravate inițialele „AH”, a fost dăruit dictatorului de către Eva Braun, amanta și, ulterior, soția politicianului german de origine austriacă, Adolf Hitler.

„Creionul lui Hitler”, primit de la Eva Braun, va fi scos la licitație / Foto: Captură video
„Creionul lui Hitler”, primit de la Eva Braun, va fi scos la licitație / Foto: Captură video

Un creion placat cu argint, care se presupune că i-a aparținut lui Adolf Hitler, și pe care l-ar fi primit de la Eva Braun, va fi scos la vânzare luna viitoare la Belfast. Se pare că obiectul a fost un cadou făcut de către partenera sa, cu ocazia împlinirii vârstei de 52 de ani, la 20 aprilie 1941. Cumpărat inițial de un colecționar la o licitație din 2002, creionul are inscripționat numele „Eva” în limba germană și gravate inițialele „AH”.

Cu ce sumă ar putea fi vândut creionul

Scos la vânzare luna viitoare la Belfast, de casa de licitații Bloomfield Auctions, creionul este estimat la o sumă care ar putea ajunge la valoarea de 99.000 de dolari. De asemenea, la aceeași licitație, va fi scoasă și o fotografie originală semnată de Hitler și un act de grațiere scris de mână de către regina Victoria, datat în 1869, pentru rebelii irlandezi condamnați pentru trădare.

„Importanța creionului personal gravat al lui Hitler constă în faptul că ajută la deslușirea unei părți ascunse a istoriei, oferind o perspectivă unică asupra relațiilor personale ale lui Hitler, pe care acesta le-a ținut ascunse cu scrupulozitate de ochii publicului. Printre acestea s-a numărat și relația sa cu Eva, femeia care i-a fost alături de la începutul dictaturii sale și i s-a alăturat când și-au încheiat viața împreună în buncărul berlinez, în timp ce orașul din jurul lor a căzut în mâinile forțelor aliate.

O mare parte din aparițiile lui Hitler în timpul dictaturii sale a derivat din identitatea sa atent construită ca tată al națiunii germane, care a respins legătura personală în favoarea loialității față de țara sa. Acest semn de dragoste al unui creion personalizat de la Eva de ziua lui ajută la dezvăluirea înșelăciunii din spatele fațadei publice a lui Hitler (...)

Înțeleg de ce unii oameni se chinuie să înțeleagă de ce astfel de obiecte sunt vândute și colectate, dar pentru mine, ca un colecționar de obiecte militare de lux, ele păstrează o bucată din trecutul nostru și ar trebui tratate ca obiecte istorice, indiferent dacă istoria la care se referă a fost una dintre cele mai întunecate și mai controversate din istoria înregistrată. Aceste elemente ne oferă legături concrete cu trecutul, astfel încât să nu putem uita niciodată”, a declarat directorul general al casei de licitații, Karl Bennett, potrivit tabloidului britanic DailyStar.

   Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!         

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net