Testul care pune în dificultate mulți șoferi din România! Ce mașină trece prima

29 septembrie 2024 9:12   Fapt divers

Atunci când ne aflăm la volan este extrem de important să știm cât mai bine regulile de circulație. Acestea sunt menite nu doar să ne asigure siguranța personală, dar și a tuturor celorlalți participanți la trafic. Iar atunci când ne aflăm într-o intersecție, este extrem de important să știm precis ce mașini au prioritate.

Încă de la primele ore petrecute la școala de șoferi vom fi nevoiți să ne confruntăm cu intersecțiile, cât și cu regulile de circulație asociate acestora. Este imposibil să circulăm la volan, oriunde în lume, fără să dăm peste o intersecție destul de curând, iar pentru ca menține siguranța tuturor participanților la trafic este foarte important să știm ce mașini au prioritate.

Desigur, primul lucru pe care trebuie să îl știm este dacă aceasta este o intersecție nedirijată, sau dirijată. În cazul de față, putem vorbi despre o intersecție dirijată prin indicatoare, așa că din start ne putem face o idee precisă despre ce mașini pot trece pe acolo și când.

Ce trebuie să știm atunci când ne aflăm într-o intersecție

În primul rând, în acest exemplu, autobuzul va ajunge la semnul „Cedează trecerea”, lucru ce înseamnă că va fi nevoit să acorde prioritate celorlalte autovehicule. În privința acestora, deși ambele vin de pe drumuri cu prioritate de trecere, autoturismul roșu își schimbă direcția către stânga, lucru se înseamnă că trebuie să acorde prioritate.

Astfel, deoarece autocamionul vine din partea dreaptă, el este cel care are prioritate în intersecție.

Care este ordinea în care vor trece mașinile

Astfel, odată ce cunoaștem aceste reguli simple de circulație, putem spune că prima mașină care va trece prin această intersecție este autocamionul. Mai apoi, va urma și autoturismul, iar ultimul este autobuzul.

Astfel de detalii, deși pot părea destul de simple, sunt, de fapt, cruciale, atunci când ne aflăm la volan. Regulile de circulați, mai ales într-o intersecție, nu ne vor proteja numai pe noi, ci și pe ceilalți șoferi, pe pietoni, dar și pe pasagerii pe care poate că îi avem în mașină.

Mai multe