Toată lumea gătește greșit această legumă! De ce trebuie fiartă în propria coajă

21 aprilie 2024 8:47   Fapt divers

Atunci când gătim, cei mai mulți dintre noi decojim cam toate legumele pe care le folosim. Este un obicei care deja ne-a intrat în instinct, având în vedere că am crescut văzând cum legumele sunt decojite înainte de a fi pregătite. Cu toate acestea, o legumă anume trebuie fiartă în coajă, dacă vrem să își păstreze gustul!

Când vine vorba despre gătit, pregătitul legumelor este pasul pe care fiecare dintre noi putem avea impresia că îl vom depăși cu brio, indiferent cât de pricepuți suntem în bucătărie. Cu toate acestea, lucrurile nu sunt întotdeauna atât de simple, iar o legumă anume ar trebui lăsată în coajă, atunci când o fierbem! Mai precis, este vorba despre banalul cartof!

Cei mai mulți dintre noi decojim cartofii, însă acest lucru poate să nu fie o idee atât de bună pe cât am crede. Această legumă atât de versatilă și îndrăgită de români va avea un gust mult mai bun dacă rămâne în coajă, însă doar foarte puțini dintre noi știu acest lucru!

De ce trebuie cartofii fierți în coajă

Deși mulți dintre noi vom fi surprinși să auzim acest lucru, cartofii vor rămâne mult mai gustoși atunci când sunt fierți în propria lor coajă și nici nu își vor pierde mineralele și vitaminele pe care le conțin. Motivul pentru care această metodă nu este mai populară este faptul că decojirea lor este foarte dificilă, dacă nu îi vom lăsa să se răcească bine. Un truc ar fi să îi crestăm pe orizontală, iar astfel se vor decoji mai ușor după fierbere.

Cartofii noi sunt cei mai buni pentru a fi fierți în propria coajă, deoarece aceasta este cea care conține cel mai înalt nivel de nutrienți utili pentru sănătatea corpului nostru. Mai mult decât atât, cantitatea de amidon din cartofi poate fi de ajutor la menținerea unui nivel optim al glicemiei.

Dacă, totuși, fierbem cartofii după ce îi decojim, un truc util ar fi să îi adăugăm în apă când aceasta deja clocotește. Iar pentru a se fierbe mai rapid, îi putem tăia în cubulețe mai mici. În plus, ar fi indicat ca în apa în care fierbem cartofii să adăugăm puțină sare.

Mai multe