Truc pentru gospodine! Cum cureți cel mai rapid lipiciul de pe borcane și le faci să arate ca noi
A început sezonul compoturilor, dulceţurilor şi a altor bunătăţi. Pentru a curăța lipiciul de pe borcane și a le face să arate ca noi, gospodinele pot să apeleze la cel mai ușor truc. Este o metodă simplă și eficientă, pe care o poate folosi oricine.
Folosește puțin ulei de gătit
„Dacă tot este sezonul murăturilor, o să vă prezint o metodă foarte ușoară de a curăța acest lipici de pe borcan. Am curățat eticheta cu un cuțit, acum luam un burete pe care punem puțin ulei de gătit și acționăm asupra borcanului. Și o să vedeți rezultatul foarte rapid. Insistăm și cu partea abrazivă a buretelui. Așa arată borcanul și acum este numai bun de folosit", se arată în clipul video de pe TikTok.
O altă metodă - amestecul "minune"
Amestecă o linguriţă de praf de copt cu puţin ulei, apoi unge zona ce doreşti să o cureţi. Lasă să acţioneze 30 minute, apoi freacă cu un burete abraziv şi puţin praf de curăţat (TIX) sau cu CIF. Clăteşte bine cu apă caldă. Primele două metode sunt cele mai simple. Le recomandăm mai ales dacă s-a strâns un volum mare de borcane cu etichetă, ce trebuiesc curăţate.
Cum se curăță etichetele de pe alte suprafețe
Pentru o suprafață din metal, eticheta și lipiciul se poate dezlipi foarte simplu. Cel mai simplu truc este spirtul medicinal sau apa oxigenată.
Astfel, spirtul ajută la dizolvarea adezivului și nu va afecta, în niciun caz, suprafața afectată. Dacă nu ai niciuna dintre soluții, folosește uleiul de cocos sau de bebeluși. Se pune pe o bucată de vată și se freacă eticheta. Vei vedea că se dezlipește cu ușurință.
Borcanele, extrem de utile la casa omului
Borcanele au fost dintotdeauna cele mai utile ”instrumente” pentru depozitarea anumitor preparate, pentru sezonul de iarnă. Însă aceste obiecte se pot utiliza și ca elemente de decor în casă.
Sunt persoane care umplu borcane cu semințe sau flori și le așază pe birou ori într-un colț mai vizibil din locuință. Totodată, alte persoane folosesc borcanele pe post de pușculiță sau alimente utile în bucătărie, precum sarea, zahărul sau făina.