Cum sigilezi borcanele cu bulion fiert pentru a nu se sparge. Metoda bunicii

Ultima actualizare:

Când vine vorba de preparate tradiționale, nimic nu se compară cu rețetele bunicii, transmise din generație în generație, pline de secrete și de amintiri. Unul dintre aceste preparate de suflet este bulionul de roșii, o esență concentrată de vară, perfectă pentru a aduce căldura și savoarea anotimpului în farfuriile noastre, chiar și în cele mai reci zile de iarnă. Cu fiecare borcan de bulion pregătit după rețeta bunicii, păstrăm vii tradițiile și ne bucurăm de un gust autentic, pe care niciun produs din magazin nu îl poate înlocui.

Cum sigilezi borcanele cu bulion fiert pentru a nu se sparge
Cum sigilezi borcanele cu bulion fiert pentru a nu se sparge

Cum sigilezi borcanele cu bulion fiert pentru a nu se sparge. Metoda bunicii

Ingrediente: 10 kg de roșii bine coapte, pline de savoare, 4-5 ardei kapia roșii, dulci și suculenți (opțional, pentru un plus de dulceață), 2 linguri de sare de mare, pentru a intensifica gustul natural al roșiilor, 1 lingură de zahăr (opțional, pentru a echilibra delicat aciditatea roșiilor), frunze proaspete de busuioc, cimbru sau țelină (opțional, pentru o aromă deosebită), 1/2 cană de ulei de floarea-soarelui (opțional, pentru o textură catifelată).

Începe prin a spăla roșiile cu grijă, îndepărtându-le codițele. Dacă roșiile sunt mari și cărnoase, taie-le în jumătăți sau sferturi, lăsând sucul să înceapă să se prelingă. Ardeii kapia, dacă îi adaugi, trebuie și ei spălați și tăiați în bucăți mari, gata să adauge un strop de dulceață amestecului. 

Pune roșiile și ardeii într-o oală mare și adaugă câteva linguri de apă, doar atât cât să prevină lipirea la început. Fierbe-le la foc mediu până când toate legumele se înmoaie complet, eliberându-și sucurile și aromele. În acest moment, parfumul roșiilor fierbinți va umple bucătăria, amintindu-ți de zilele de vară. 

Odată ce roșiile și ardeii s-au înmuiat, trece amestecul printr-o sită fină sau o mașină de tocat roșii, separând sucul delicios de semințele și cojile neplăcute. Pentru un bulion deosebit de fin, poți repeta acest proces. Bulionul tău începe să prindă contur, fiecare picătură fiind o esență concentrată de vară. 

Toarnă sucul obținut înapoi în oală și adaugă sarea, zahărul și frunzele proaspete de busuioc, cimbru sau țelină, dacă îți dorești o aromă mai complexă. Fierbe la foc mic, amestecând cu grijă, până când bulionul scade și ajunge la consistența dorită. Pentru un plus de rafinament, poți adăuga uleiul de floarea-soarelui, care va oferi bulionului o textură mai bogată și mai catifelată. 

Toarnă bulionul fierbinte în borcane sterilizate, lăsând puțin spațiu la gură. Sigilează-le bine și așează borcanele cu capul în jos pentru a crea o etanșare perfectă. Dacă vrei să te asiguri că bulionul tău va rezista pe termen lung, poți fierbe borcanele în apă timp de 20-30 de minute, asigurându-te că fiecare picătură este păstrată în siguranță. Iată însă ce trebuie să faci ca să nu se spargă borcanele cu bulionul fierbinte.

Secretul banal stă într-o bucată de metal. Pentru ca bulionul să nu se strice pe timpul iernii, secretul este ca borcanele să fie bine sigilate, iar gospodinele trebuie să pună bulionul fiert în borcane, însă există riscul ca sticla borcanelor să se spargă. Însă dacă puneți borcanul pe un cuțit de fier sau coadă de lingură, puteți turna bulionul fix după ce l-ați luat de pe foc. După ce ați strâns borcanele, bulionul fierbinte sigilează etanș capacele, de aceea când le veți deschide se aude un clic. După depozitarea lor într-o lădiță, înveliți borcanele până a doua zi pentru a se menține temperatura.”, spun specialiștii de la agromedic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
moon 1859616 1280 jpg
ciorba pasare adobestock jpg
zodii muncitoare jpg
ortodontie adulti 16x9 jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
laura 1536x1052 jpg
1 varza murata la butoi png jpeg
Placinta cu dovleac  Sursa foto shutterstock 1499282102 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net