Trucul secret ce te ajută ca bulionul să nu mai facă floare. Secretul pentru a împiedica apariția mucegaiului

În această perioadă de iarnă, bulionul este nelipsit din bucătării, mai ales că el dă culoare și gust mâncărurilor. În plus, conține și numeroase vitamine și minerale bune pentru organismul uman.Totuși, se întâmplă uneori ca bulionul să prindă mucegai. Asta pentru că au fost făcute mai multe greșeli atunci când a fost pregătit.

Trucuri care păstrează bulionul mult timp Foto: Shutterstock
Trucuri care păstrează bulionul mult timp Foto: Shutterstock

Cum să se păstreze bulionul mult timp 

Dacă din proviziile dumneavoastră de iarnă face parte și bulionul, însă a mucegăit, noi vă vom prezenta câteva trucuri pentru a vă scăpa de această problemă, iar bulionul se va păstra bun de consumat pentru o perioadă îndelungată de timp.

Unele gospodine fac o serie de greșeli atunci când pregătesc bulionul, iar abia când îl folosesc pentru mâncăruri realizează că, de fapt, este stricat. Din nefericire, se întâmplă ca pasta de tomate să prindă floare și un miros greoi. Atunci cu siguranță nu mai este bun de consumat, scrie vocea.biz.

Trebuie să folosești roșii cărnoase 

Pentru a nu mai avea de-a face cu asemenea probleme, în primul rând, trebuie să aveți în vedere ce fel de roșii folosiți. Ele nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Bulionul va fi mult mai delicios atunci când este preparat din roșii cărnoase. În unele cazuri, bulionul prinde un strat subțire de mucegai sub capac. Pentru a scăpa de acesta, puteți turna deasupra lui ulei de floarea soarelui cât să cuprindă toată suprafața de bulion.

Să nu folosești sare iodată

Sarea neiodată este specială pentru murături, așa că este indicat să o folosiți mereu doar pe aceasta. Atunci când folosiți sarea iodată, riscați ca aceasta să nu se păstreze foarte mult și va prinde mucegai deasupra.

Cum să scapi de mucegaiul din bulion

Vestea bună este că nu trebuie să arunci bulionul la gunoi. Din fericire, un ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie te va ajuta să-l repari. Este vorba despre banalul zahăr. Mai exact, tot ceea ce trebuie să faci este deschizi borcanul cu bulionul care a prins mucegai și să pui deasupra o lingură de zahăr. Nu numai că acest ingredient îl va repara, ci chiar îl va ajuta să reziste mai mult timp și să nu mai prindă floare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
femeie trista jpg
horoscop freepik jpg
cub horoscop 1 gif
Medicul estetician Bortolini Alin știe care sunt câteva dintre cele mai căutate proceduri estetice pentru femei și bărbați în preajma sărbătorilor de Paște
horoscop saptamanal shutterstock 1677373537 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
horoscop 17 martie webp
Zodii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net