Bucătăresele iscusite pun oțet sau suc de lămâie proaspăt în bulion. Secretul care te scapă de o mare problemă

Pentru gospodinele din toate colțurile țării, primele zile de toamnă dau startul pregătirilor pentru lunile de iarnă. Astfel că, fără dar și poate, unul dintre preparatele ce nu lipsește de pe rafturile din cămara românilor este bulionul, ingredientul de bază care dă gust preparatelor din bucătăria românească.

De ce să pui suc de lămâie proaspăt stoarsă sau oțet la bulion / Foto: Shutterstock
De ce să pui suc de lămâie proaspăt stoarsă sau oțet la bulion / Foto: Shutterstock

Unele gospodine au renunţat să mai folosească ingredientele naturale, preferându-le pe cele obţinute industrial, adică sosurile de roşii ambalate în conserve, pline de conservanţi şi alte ingrediente chimice, probabil deoarece le este mult mai ușor. Însă, mai sunt câteva care doresc ca mâncarea lor să aibă un gust cât mai bun și să fie cât mai sănătoase, astfel că fac singurele bulion acasă. Și se știe ca acesta reprezintă ingredientul de bază care dă gust preparatelor din bucătăria românească.

Sucul de lămâie și oțetul ajută la prevenirea creșterii bacteriilor

Dacă vrei ca bulionul tău să fie delicios și să îl poți păstra pe tot parcursul anului, ar trebui să știi câteva mici trucuri. De exemplu, știai că cea mai bună și eficientă metodă de a conserva bulionul de casă pe tot parcursul anului este sterilizarea bulionul prin fierbere? Dacă fierbi preparatul la temperatură înaltă pentru o anumită perioadă de timp, acest lucru poate distruge majoritatea microorganismelor și poate ajuta la prevenirea deteriorării.

După fierbere, ambalați bulionul fierbinte în borcane, sau alte recipiente, și sigilațiile ermetic. O altă metodă care te va ajuta să păstrezi bulionul de casă pe tot parcursul anului în stare nealterată este adăugarea de sare. Aceasta poate ajuta la conservarea acestuia prin reducerea creșterii bacteriilor. Asigurați-vă, însă, că nu adăugați prea multă sare, pentru că poate influența gustul.

Adăugarea unei mici cantități de suc de lămâie, proaspăt stors, sau oțet în bulion, poate reduce PH-ul și poate preveni, de asemenea, creșterea bacteriilor. Depozitarea ingredientului într-un loc răcoros și întunecat, de exemplu, în pivniță, dulap, sau în cămară, ajută la menținerea calității acestuia pentru o perioadă mai lungă de timp. Evitați expunerea la lumina directă a Soarelui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Placinta de branza de vaci  Sursa foto shutterstock 1323096947 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
5 zodii urmărite de ghinion în luna februarie, sursă foto: Canva
image png
zodii pixabay jpg
Fasole jpg
image png
friptura vita istcok jpg
zodii horoscop jpg
horoscop 2025 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net