De asta mucegăiește bulionul. Ce ingredient nu ar trebui să mai folosești pentru a nu face floare

Bulionul de roșii este nelipsit din cămara gospodinelor, însă se poate întâmpla ca acesta să nu țină foarte mult și să mucegăiască până să-l puneți în mâncărurile preferate. Iată de ce mucegăiește bulionul și cum puteți evita acest lucru!

Bulion. Shutterstock.
Bulion. Shutterstock.

Greșeli frecvente atunci când preparați bulionul

Pentru a avea un bulion care să țină peste iarnă, trebuie să țineți cont de câteva sfaturi utile atunci când îl preparați sau îl depozitați. Multe gospodine fac o serie de greșeli majore atunci când pregătesc bulionul de roșii. Abia când folosesc bulionul la mâncăruri observă că acesta nu a ieșit atât de bun pe cât sperau. Pasta de tomată făcută în casă poate prinde o floare de mucegai deasupra și poate avea un miros greu. Drept urmare, este important să țineți cont de anumite trucuri pentru a avea un preparat gustos și cu o valabilitate mai mare.

Trucuri pentru un bulion fără mucegai

1. Folosiți roșii cărnoase

Roșiile pe care le puneți la bulion nu trebuie să fie nici verzi, dar nici prea coapte sau zemoase. Bulionul iese delicios dacă este preparat din roșii cărnoase. Dacă tomatele au părți putrezite, mucegăite sau alterate, acestea trebuie îndepărtate. Roșiile compromise pot duce la formarea mucegaiului și la scăderea duratei de valabilitate a bulionului.

2. Nu puneți sare iodată

Un alt aspect important pentru conservarea bulionului este tipul de sare folosit. Utilizați sare neiodată, specială pentru murături. Sarea iodată poate cauza mucegăirea bulionului.

3. Răciți treptat bulionul

După ce bulionul a fost pus în sticle, acestea trebuie să stea la loc cald, acoperite cu prosoape, pentru a se răci treptat. Răcirea bruscă poate reduce timpul de păstrare al bulionului. După câteva zile de la preparare, verificați dacă pulpa s-a separat și s-a depus în partea de jos a sticlei. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, bulionul s-ar putea să fermenteze și să se strice.

4. Evitați adăugarea zahărului sau conservanților

În bulion nu se adaugă zahăr sau conservanți. Aceste ingrediente pot influența negativ durata de păstrare a bulionului și pot duce la formarea mucegaiului.

5. Sterilizați sticlele

Sticlele în care se depozitează bulionul trebuie spălate și sterilizate bine înainte de utilizare. Acestea pot fi opărite cu apă fierbinte sau ținute la cuptor pe o tavă metalică. Sticlele trebuie să fie complet curate pentru a preveni mucegăirea bulionului.

6. Adăugă uleiului de floarea-soarelui

Pentru a preveni formarea mucegaiului, turnați deasupra bulionului din fiecare sticlă o lingură de ulei de floarea-soarelui. Uleiul va forma un strat protector care va împiedica contactul bulionului cu aerul.

Rețeta tradițională de bulion de roșii

Ingrediente
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta tradițională de bulion de roșii:

- 6 kg de roșii cărnoase
- 3 lingurițe de sare grunjoasă, neiodată
- 2 frunze de țelină
- 1 bucată de hrean

Mod de preparare

Spălați bine roșiile sub jet de apă rece, înlăturați partea albă și tăiați-le în sferturi. Dați-le prin mașina de tocat, îndepărtând cojile.

Turnați sucul obținut într-un vas mare cu fund gros și fierbeți-l la foc mediu timp de aproximativ o oră. Adăugați frunzele de țelină și bucata de hrean pentru aromă.

Lăsați bulionul să fiarbă până când obține o consistență densă, nu foarte fluidă, dar nici extrem de groasă.

Scoateți frunzele de țelină și bucata de hrean și lăsați bulionul să se răcească.

Puneți bulionul în sticle curate și sterilizate, adăugând deasupra o lingură de ulei de floarea-soarelui.

Închideți sticlele cu capace și puneți-le într-un vas mare, acoperite cu un prosop. Adăugați apă până aproape de gâtul sticlelor și fierbeți-le timp de 30 de minute.

După ce s-a terminat procesul de fierbere, acoperiți sticlele și lăsați-le să se răcească treptat.

Urmați aceste sfaturi și veți obține un bulion de roșii delicios și rezistent, gata să fie folosit în preparatele preferate pe tot parcursul iernii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Maria Alexandra fiica Alina și Nicolae ai României foto Facebook5 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
banner bojdeuca lui creangă jpg
grigore alexandrescu poet jpg
familia care s a mutat din america in romania jpg
iasi din drona png
millau1 jpeg
moonhouse mikael genberg jpg
bucuresti piata unirii foto pixabay jpg
carte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net