Dragoș Pătraru dezvăluie din ce sunt făcuți cozonacii din supermarket: „Sfatul meu e să faceți asta”
Dragoș Pătraru a analizat ingredientele cozonacilor din supermarketurile din România și a dezvăluit ce conțin aceștia, de fapt. Numeroși români au cumpărat deja aceste produse pentru masa de Paște.

Paștele se apropie, iar cozonacii sunt nelipsiți de pe mesele românilor, numai că, din lipsă de timp, mulți aleg să-i cumpere din supermarketuri. Dragoș Pătraru a examinat opt astfel de produse, de la branduri diverse, și a atras atenția cumpărătorilor.
Cu câteva zile înainte de Paște, numeroși români și-au făcut deja cumpărăturile, iar cei care nu au avut timp să stea în bucătărie, au achiziționat și acesacești cozonaci. Cu toate că au un gust delicios și sunt o variantă rapidă, asta nu înseamnă că aceste produse sunt și sănătoase, avertizează Dragoș Pătraru. Acesta a luat la verificat branduri diferite de cozonaci găsiți în orice supermarket. Majoritatea cozonacilor conțin mai multe ingrediente decât ar fi considerat normal pentru un astfel de preparat.
„La 500g de produs avem 53,5g de grăsimi, 259g de glucide, 44g de proteină”, a spus Dragoș Pătraru în cadrul unui clip publicat pe YouTube.
Printre ingredientele care nu ar trebui să se găsească într-un cozonac, descoperite de Dragoș Pătraru, se numără uleiul de palmier, maltodextrina și alfa-tocoferolul. Ca să le arate oamenilor cât de serioasă este situația, jurnalistul a citat un avertisment aspru al Președintelui Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu.
„Cumpărătorii nu se gândesc deloc la calitatea ingredientelor”
Acesta a atras atenția că, în cazul cozonacilor din magazine, lista lungă de ingrediente nu are nicio legătură cu rețeta tradițională pe care românii o știu și o îndrăgesc.
„Cozonacii produși în unitățile proprii de tip Brutărie ale marilor lanțuri de magazine alimentare nu au nimic din rețeta tradițională a cozonacului”, a dezvăluit prezentatorul tv.
Concluzia jurnalistului a fost că, deși presupune mai mult efort, cea mai sigură și sănătoasă opțiune rămâne cozonacul făcut în casă
„Cumpărătorii nu se gândesc deloc la calitatea ingredientelor. Chiar și atunci când pare că un produs din ăsta ultra procesat e mai curat, înțelegi că nu ar avea cum să coste atât de puțin dacă ar fi ceva de calitate.
Așa că, mai ales când vine vorba despre astfel de produse pe care le putem face în casă de sărbători, sfatul meu e să faceți asta, să vă preparați cozonacii singuri, acasă. Nu uitați să consumați orice produs după ce ați citit eticheta. Vă va ajuta să decideți asumat dacă e ceea ce vreți să mâncați sau să oferiți”, a concluzionat Dragoș Pătraru.