Cei mai delicioși și fragezi morcovi, o rețetă de post simplă și fără risipă. Ingredientul secret pentru un plus de savoare. VIDEO
Știați că morcovii pot deveni o gustare delicioasă, dacă alegem să îi gătim, în loc să îi aruncăm? Există o rețetă care a făcut furori pe internet și este extrem de simplă. În plus, este de post, se prepară rapid și are un gust delicios.

Morcovii sunt plini de vitamine și au o mulțime de beneficii pentru organism. Sunt ideali pentru salată, ciorbă și alte tipuri de mâncare, însă merg de minune și dacă îi gătim separat. Tot ce trebuie să facem, este să le curățăm și să le aruncăm frunzele și să avem la îndemână câteva ingrediente.
Lista de ingrediente:
- o legătură de morcovi cu tot frunze (8-9 morcovi mai micuți)
- 400 g de fasole fiartă (noi am folosit fasole cu bob mare)
- sare și piper
- 3 linguri de ulei de măsline
- 2 căței de usturoi
- 5-6 linguri de apă
Mod de pregătire
După cum spuneam, rețeta este foarte simplă și se prepară în doar câțiva pași. Iată tot ce trebuie să faci:
„Spălăm bine morcovii, apoi îi aranjăm unul lângă altul într-o tavă de cuptor. Îi răsfățăm cu ulei de măsline, sare și piper și îi băgăm la copt (180, 30-40 de minute - până când întră furculița ușor în ei). Între timp, ne ocupăm de hummus. Curățăm frunzele de morcovi, le spălăm bine și le punem într-un roboțel de bucătărie sau blender.
Continuăm cu fasole - noi am folosit fasole cu bob mare, care este perfectă nu doar în mâncăruri, ci și în creme tartinabile. Doi căței de usturoi, ulei de măsline, sare și puțină apă. Blenduim până când obținem o pastă fină verde. Întindem pe o farfurie, adăugăm și morcovii copți, câteva boabe de fasole, frunze de morcov și, opțional, fulgi de chilli. Rezultatul? O bunătate la care nu ai cum să reziști!”, se arată în descrierea rețetei publicată pe TikTok.