Trucul care te ajută să te bucuri de frumusețea și prospețimea trandafirilor mai mult timp

6 august 2024 11:28   Fapt divers

Trandafirii sunt una dintre cele mai populare și frumoase flori. Și totuși, odată tăiați, aceștia rezistă maxim o săptămână și asta dacă sunt ținuți în apă, într-un loc răcoros. Vrei să te bucuri de frumusețetea și prospețimea trandafirilor pentru mai mult timp? Iată ce ingredient banal din bucătărie va face ca florile să nu se ofilească.

Tuturor ne plac florile, și în special trandafirii, dar pentru a avea flori spectaculoase și fără probleme, este bine de știut cum anume le putem întreține. Știm cu toții că nu ne putem bucura prea mult de trandafiri, căci odată ce au fost tăiați, ei rezistă maxim o săptămână.

Însă, există un truc care va face ca aceștia să nu se ofilească, iar tu să te bucuri pentru mai mult timp de frumusețea și prospețimea lor. Vei avea nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le găsești în bucătăria ta!

Cum să ne bucurăm de trandafiri mai mult timp

Specialiștii în domeniu susțin că, pentru ca trandafirii deja tăiați să nu se ofilească, vei avea nevoie de o combinație specială de oțet alb și apă. Această soluție nu numai că hrănește florile, dar previne și infestarea cu dăunători, în special afidele, care sunt atrase de trandafiri pentru seva dulce care se găsește în interiorul frunzelor, tulpinilor și mugurilor.

Prin urmare, tot ce trebuie să faci este să pui două linguri de oțet alb și o ceașcă cu cuburi de gheață într-un recipient, iar apoi să adaugi un litru de apă. De îndată ce gheața s-a topit, pune soluția în vaza în care dorești să îți pui trandafirii. Acest amestec va prelungi durata de viață a fiecărui trandafir și va preveni ofilirea. De asemenea, cum am menționat, va ține la distanță dăunătorii.

Acum că ai aflat care este micul truc și cât oţet se pune la un litru de apă pentru ca tu să te bucuri mai mult de frumusețea trandafirilor tăi, apucă-te imediat de treabă, altfel există riscul să rămâi fără aceste spectaculose flori.

Mai multe