Rețeta bunicii pentru dulceață de trandafiri! Secretul pentru cel mai mare deliciu

Dulceața de trandafir este o delicatesă rafinată, cunoscută pentru aroma sa distinctă și gustul delicat. Preparată după rețeta tradițională a bunicii, această dulceață păstrează autenticitatea și savoarea de odinioară. Iată secretul pentru a face dulceață de trandafir acasă, folosind metodele tradiționale transmise din generație în generație. 

Secretul pentru cel mai mare deliciu
Secretul pentru cel mai mare deliciu

Rețeta bunicii de dulceață de trandafiri! 

Reține! Pentru a obține cea mai bună dulceață, folosește trandafiri special cultivați pentru dulceață, cum ar fi Rosa Damascena.

Pentru a face dulceață de trandafir, vei avea nevoie de următoarele ingrediente: 500 g petale de trandafir (de preferință trandafiri de dulceață, ne-tratați chimic), 1 kg zahăr, 1 litru apă, sucul de la o lămâie, 1 linguriță sare de lămâie (opțional, pentru a intensifica culoarea).

Pentru cea mai bună dulceață, alege petale de trandafiri proaspăt înfloriți. Asigură-te că trandafirii nu au fost tratați cu pesticide sau alte substanțe chimice. Culege petalele dimineața, când sunt cele mai proaspete și aromate. Spală petalele de trandafir în apă rece pentru a îndepărta orice impurități sau insecte. După spălare, scurge-le bine și usucă-le ușor cu un prosop de bucătărie. Dacă petalele sunt prea mari, poți să le tai în fâșii mai mici. Într-o cratiță mare, adaugă zahărul și apa. Pune cratița pe foc mediu și amestecă până când zahărul se dizolvă complet. Lasă siropul să fiarbă până când începe să capete o consistență ușor vâscoasă. 

Adaugă petalele de trandafir în siropul de zahăr și amestecă bine. Continuă să fierbi compoziția la foc mic, amestecând ocazional pentru a preveni lipirea. Lasă dulceața să fiarbă timp de aproximativ 20-30 de minute, sau până când petalele devin translucide și siropul are consistența dorită. Cu câteva minute înainte de a opri focul, adaugă sucul de lămâie și, dacă dorești, sarea de lămâie. Acestea vor ajuta la păstrarea culorii vii a petalelor și vor adăuga un gust plăcut de acrișor. Amestecă bine și lasă dulceața să mai fiarbă câteva minute. Sterilizează borcanele și capacele prin fierbere sau prin utilizarea cuptorului. Toarnă dulceața fierbinte în borcanele pregătite, lăsând puțin spațiu la gură. Închide borcanele ermetic și întoarce-le cu susul în jos pentru a crea un vid, care va ajuta la conservarea dulceaței. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
zodii pixabay jpg
conopida bere jpg
cub horoscop 2 gif
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
Zacusca FOTO Shutterstock jpg
index webp
Horoscop jpg
pexels gustavo fring 4127640 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net