Trucul ingenios care ne scapă de grăsimea rămasă pe vasele emailate! Toate gospodinele folosesc această metodă

21 iunie 2024 5:53   Fapt divers

Grăsimea este inamicul nostru constant, atunci când spălăm vasele, iar de multe ori, indiferent de ce detergent folosim, aceasta este foarte greu de scos. Din fericire, gospodinele iscusite au la îndemână un truc ingenios, care ne va scăpa de stres și de cheltuieli! Dacă folosim cu atenție acest truc, grăsimea ar trebui să dispară rapid de pe vasele noastre!

Diversele soluții din comerț ne promit rezultate rapide, în lupta împotriva grăsimii rămase pe vasele noastre. Însă, de multe ori poate că am cumpărat un detergent ce ar fi trebuit să fie foarte eficient, însă care nu a fost deloc atât de util pe cât pretindea pe ambalaj. Din fericire, există un truc ingenios folosit de gospodine, pentru a scăpa de grăsimea rămasă pe vasele emailate.

Mai precis, pentru a curăța eficient astfel de vase, putem pregăti un înălbitor praf, pe bază de oxigen, ce nu conține clor! Tot ce trebuie să facem este să umplem o cratiță cu apă rece, până la jumătate. Apoi, vom adăuga două linguri de înălbitor praf, iar odată ce amestecul începe să fiarbă, putem adăuga în el prosoape cu pete de grăsime, pentru a le curăța atât pe acestea, dar și cratița!

Cum putem scăpa de grăsimea rămasă pe vase

Amestecul se fierbe aproximativ 5 minute, în care trebuie să avem grijă să nu se verse spuma. Mai departe, vărsăm apa, iar murdăria rămasă poate fi îndepărtată cu un burete, ori cu o perie.

La fel precum vasele emailate, tigăile pun, de asemenea, probleme multora dintre noi! Grăsimea arsă poate afecta serios tigăile, iar multe gospodine chiar aleg să le arunce și să cumpere o tigaie nouă! Cu toate acestea, există câteva modalități prin care putem rezolva problemă, fără să cheltuim mulți bani!

Putem să pregătim o pastă densă din apă oxigenată și bicarbonat de sodiu. Ea poate fi aplicată pe fundul tigăilor, alături de câteva picături de detergent de vase. Folosind un burete abraziv, putem scăpa de grăsimea arsă rămasă pe tigaie, cu ajutorul acestui amestec.

Mai multe