Trucul ingenios care ne scapă de zgârieturile de pe parchet. Un ingredient din bucătărie rezolvă problema

20 octombrie 2024 22:00   Fapt divers

În general, parchetul nu este foarte greu de întreținut, dar atunci când există o zgârietură de care vrem să scăpăm, lucrurile devin mult mai complicate. Din fericire, un trug ingenios ne spune că putem scpoa de zgârieturile de pe parchet folosind doar un singur ingredient banal!

Mai toate casele în care vom intra vor avea parchet pe jos, măcar și parțial. Nu doar că acest material are un aspect foarte elegant, dar poate fi combinat ușor cu orice culoare de vopsea, iar atunci când facem curățenie, parchetul este destul de ușor de menținut într-o stare bună.

Dar, lucrurile se schimbă atunci când pe lemn ajunge o zgârietură! Astfel de probleme sunt mai dificil de rezolvat, însă un truc simplu ne promite că ne poate scăpa de orice zgârietură! Mai precis, tot ce trebuie să facem este să folosim bicarbonat de sodiu, un ingredient pe care îl vom găsi în mai toate bucătăriile din țara noastră!

Cum poate elimina bicarbonatul zgârieturile de pe parchet

Practic, cât timp zgârieturile de pe parchet sunt îndeajuns de fine, o soluție pe bază de bicarbonat ar trebui să fie suficientă pentru a ne scăpa de probleme! Tot ce trebuie să facem este să amestecăm acest ingredient cu apă, până când totul se transformă într-o pastă omogenă.

Apoi, pasta trebuie aplicată pe zgârieturile de pe parchet și lăsată să acționeze vreme de 10, sau chiar 15 minute. După ce a trecut acest timp, zona trebuie curățată ușor cu o cârpă, iar, în mod normal, parchetul ar trebui să arate ca nou!

Trucul care ne poate ajuta să ne reparăm parchetul

Iar atunci când ne confruntăm cu zgârieturi ceva mai adânci, putem să folosim mastic de unghii, pentru a repara problema!

Tot ce trebuie să facem este să introducem acest produs în interiorul zgârieturii folosindu-ne de un cuțit, apoi să nivelăm zona afectată. Totul trebuie lăsat la uscat vreme de câteva ore, iar apoi putem utiliza un șmirghel pentru a netezii zona.

Mai multe