Trucul ingenios care poate salva șoferii pe timp de furtună. Tot ce ne trebuie este un cartof

13 august 2024 15:20   Fapt divers

Este un truc banal, la care poate că niciunul dintre noi nu ne-am gândi! Cu toate acestea, șoferii din Marea Britanie îl folosesc pentru a scăpa de o mare problemă! Aceștia țin în mașină un simplu cartof, pe care îl folosesc atunci când afară începe să plouă abundent.

Canicula din această vară face probleme de-a lungul întregului continent, iar odată cu vremea fierbinte, o altă provocare pe care șoferii trebuie să o înfrunte sunt furtunile puternice de vară. Iar șoferii britanici au descoperit un truc ingenios pe care îl folosesc atunci când plouă, iar tot ce le trebuie este un cartof!

Acest truc a devenit viral pe rețelele de socializare, iar un britanic a explicat de ce ne poate ajuta un simplu cartof, atunci când afară începe să plouă puternic

Trucul devenit viral pe Internet

Mai precis, tot ce trebuie să facem este să tăiem acest cartof în două, iar apoi să frecăm parbrizul mașinii cu interiorul acestei legume. Iar motivul pentru care acest truc este atât de popular ține de amidonul pe care îl găsim în cartofi!

Acesta va forma o peliculă pe parbrizul mașinii nostre, iar atunci când afară începe să plouă torențial, pe parbriz nu se va mai forma perdeaua de apă care ne poate reduce masiv vizibilitatea.

Amidonul din cartofi ne poate fi de ajutor

Astfel, acest truc a devenit rapid viral pe Internet, pentru faptul că poate fi de ajutor șoferilor pe timp de furtună. Desigur, dacă vedem că meteorologii avertizează că urmează să înceapă o ploaie puternic, sau chiar și grindină, cel mai bine este să încercăm să evităm deplasările, pe cât mai mult posibil.

Cum pe timp de furtună există riscul ca mașina noastră să fie avariată de diferite obiecte căzute de la înălțime, ori de copaci rupți, este important să încercăm să nu urcăm la volan și să avem mașina parcată într-un loc cât mai sigur posibil.

Mai multe