Trucul simplu care face bijuteriile din argint ca noi. Numai așa se curăță simplu, în doar câteva minute

10 octombrie 2024 19:03   Fapt divers

Bijuteriile de argint sunt apreciate de-a lungul lumii, iar pentru mulți oameni, ele sunt chiar mai frumoase decât cele din aur. Însă, argintul ne poate da câteva bătăi de cap, deoarece își va pierde strălucirea în cele din urmă, pe măsură ce îl purtăm tot mai mult. Din fericire, există o metodă simplă care ne poate ajuta să curățăm rapid argintul!

În cele din urmă, pe măsură ce îl purtăm tot mai mult, argintul își poate pierde strălucirea, iar bijuteriile noastre vor avea nevoie de o mână de ajutor, pentru a rămâne la fel de frumoase ca atunci când le-am cumpărat. Există și cazuri extreme, când o bijuterie de argint se poate oxida chiar și după numai câteva purtări, așa că trebuie să știm din start cum să îngrijim aceste piese valoroase.

Până acum, un truc destul de comun era să folosim un amestec de lămâie și oțet, însă există o altă metodă chiar mai eficientă! Iar partea bună este că acest truc nu este deloc complicat!

Metoda ingenioasă care poate curăța argintul

Practic, pentru a pune acest truc ingenios în practică, tot ce ne trebuie este puțină apă fierbinte (atenție, nu trebuie să fie fiartă, doar fierbinte), bicarbonat de sodiu, un vas de sticlă (sau de ceramică), iar nu în ultimul rând, ne va trebui și puțină folie de aluminiu

Odată ce avem aceste ingrediente, trebuie să urmăm câțiva pași simpli, la finalul cărora bijuteriile noastre ar trebui să arate ca noi!

Cinci pași simpli ne pot curăța bijuteriile

Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să punem folia de aluminiu pe fundul vasului pe care îl folosim. Apoi, acest vas trebuie umplut cu apa fierbinte, în care vom fi pus și bicarbonatul de sodiu. O regulă generală pe care trebuie să o știm este că la fiecare litru de apă va fi necesară o linguriță de bicarbonat.

Mai departe, vom pune bijuteriile oxidate în acest lichid, unde le vom și lăsa, vreme de 20 - 30 de minute. Apoi, le vom scoate și le vom clăti cu apă rece, după care le vom șterbe cât mai bine cu un prosop moale. La final, bijuteriile noastre ar trebui să strălucească ca atunci când le-am cumpărat din magazin!

Mai multe