Un român a primit o amendă uriașă din partea autorităților! Motivul ireal pentru care s-a trezit cu Poliția la ușă

1 noiembrie 2023 18:45   Fapt divers

Un sibian a primit o amendă uriașă după ce s-a decis să taie un tei matur care se afla în fața casei sale. Un alt cetățean din Sibiu a observat incidentul și a raportat totul autorităților, care au sosit imediat la fața locului, pentru a investiga situația. Se pare că sibianul a tăiat teiul deoarece „făcea prea multă mizerie”.

A tăiat pomul din fața casei sale, iar acum are de plătit o mică avere! Un sibian a primit o amendă de proporții, după ce s-a decis să taie un tei matur care se afla în fața gospodăriei sale. Un alt cetățean a observat ce s-a întâmplat și a raportat totul autorităților, care au sosit imediat la fața locului, pentru a investiga situația. Se pare că sibianul a tăiat teiul deoarece „făcea prea multă mizerie”, potrivit celor de la adevarul.ro.

Bărbatul a tăiat copacul cu toporul, iar apoi s-a decis să vopsească ciotul rămas în aceeași culoare precum gardul său. Totul s-a petrecut chiar ieri, pe data de 31 octombrie, iar fapta sibianului a fost raportată autorităților prin intermediul unei aplicații. După ce atât Poliția Locală, cât și cei de la Spații Verzi, au ajuns la fața locului, bărbatul a primit o amendă de 20.000 de lei! Copacul tăiat se afla pe domeniul public, iar în baza legii 24/2007, sibianul a primit această amendă uriașă!

Amendă uriașă primită de către un sibian

”La adresa menționată s-a identificat ciotul unui tei matur, cu diametrul trunchiului de 40 de cm. Tăierea acestuia a fost făcută recent și manual, cel mai probabil cu ajutorul unui topor. Mai mult, ciotul era acoperit cu vopsea roșie”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Glogore, conform sursei citate.

„În urma inspecției vizuale în zonă, polițiștii locali au identificat arborele tăiat în curtea unui cetățean. Persoana fizică a fost identificată și va fi sancționată cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, în baza  art.12, alin.(5) din Legea nr. 24/2007. De asemenea, imediat ce se va stabili valoarea prejudiciului, suma va fi imputată cetățeanului în cauză, iar în cazul în care nu va dori să achite, va fi inițiată o acțiune în instanță”, a mai spus aceasta.

Mai multe