Animal de o frumusețe aparte, apariție rară în Munții Apuseni: „Splendoare în zăpadă”

20 februarie 2024 10:08   Fapt divers
Ultima actualizare:

Imagini incredibile surprinse în Munții Apuseni! Camerele de luat vederi montate în pădure au înregistrat un exemplar superb de râs! Animalul sălbatic merge prin zăpadă și se pare că se află în căutarea hranei.

Content image

Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că animalul sălbatic a fost surprins în zile diferite. Cei de la Parcul Natural Apuseni au precizat că imaginile au fost filmate de către camerele de monitorizare a faunei la un interval de 2 săptămâni.

„Splendoare în zăpadă. Cea mai mare și frumoasă felină din Europa, râsul, surprinsă în mai multe ipostaze în pădurile din Parcul Natural Apuseni de către camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului natural”, au spus reprezentanții parcului despre imaginile surprinse de către camerele de luat vederi.

Râsul este un animal superb, extrem de discret, pe care oamenii îl întâlnesc foarte rar. În libertate, acesta trăiește aproximativ 17 ani, iar prezența acestei specii indică un ecosistem atât sănătos, cât și echilibrat. Aceste animale se pot deplasa fără a face prea mult zgomot, iar atunci când își atacă prada, o fac printr-un salt mare, neașteptat.

Un râs a fost surprins în Munții Apuseni

Acest animal superb are un simț al mirosului foarte bine dezvoltat, iar, pe deasupra, ei mai au și o vedere extrem de bună, mai ales pe timp de noapte, când și ies la vânătoare. Râsul este un animal solitar, iar exemplarul surprins de către camerele de luat vederi se afla în căutarea unei surse de hrană.

În ce privește mamiferele carnivore pe care le putem întâlni pe teritoriul țării noastre, râsul este al treilea animal ca mărime. El preferă habitatele forestiere, deoarece se poate camufla foarte eficient în covorul vegetal ierbos înalt. Un râs se hrănește, în mod normal, cu diferite rozătoare, căprioare, veverițe, păsări, cât și cocoși de munte. Datorită prezenței umane, râsul a fost nevoit să își micșoreze din ce în ce mai mult habitatul natural.

Mai multe