Unde trebuie să ții, de fapt, legăturile de usturoi iarna. Numai așa își vor menține aroma proaspătă și nu vor face mucegai
O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi spre finalul de an, iar în această perioadă, mai toate gospodinele din țara noastră pun în cămară provizii care să le ajungă până la vară. Iar atunci când vine vorba despre cununile de usturoi, un truc ingenios le va ajuta să rămână aromate de-a lungul iernii.
Poate că pentru cei mai mulți dintre noi, pregătitul proviziilor în cămară nu este deloc o știință foarte exactă. Tot ce trebuie să facem este să deschidem ușa și să vedem unde avem spațiu disponibil, iar problema este rezolvată. Însă, în realitate, există câteva trucuri care ne vor fi de ajutor, iar cu ajutorul acestora, cununile de usturoi vor rămâne proaspete și aromate până la primăvară.
Cununile, adică împletituri făcute din funiile de usturoi, sunt o modalitate bună de a păstra acest produs delicios, însă trebuie să știm cum să le depozităm eficient. Cel mai bine este ca ele să fie ținute într-un loc cât mai întunecat, unde nu prea ajunge lumina, iar, la fel de important este ca acest loc să fie și cât mai uscat.
Cum păstrăm usturoiul aromat de-a lungul iernii
Desigur, cununile de usturoi nu sunt singura modalitate prin care putem păstra acest produs pe timp de iarnă. Dacă vom decoji complet cățeii de usturoi, pe care putem să îi și tăiem în felii, sau să îi tocăm mărunt, frigiderul poate fi locul perfect pentru usturoiul nostru.
El trebuie pus în frigider într-un recipient ermetic, însă, trebuie să fim atenți la faptul că usturoiul nu va rezista în această formă decât maxim trei zile.
Usturoiul trebuie ținut într-un loc cât mai uscat
Căpățânile de usturoi mai pot fi ținute și la temperatura camerei, însă trebuie să fim atenți să le punem într-un loc cât mai răcoros și uscat. Putem să folosim o plasă, sau un coș cu o țesătură lejeră, pentru a depozita usturoiul, iar ideal ar fi să nu îl ținem în lumină.
În general, usturoiul nu este un produs foarte dificil de păstrat pe timp de iarnă, însă trebuie să știm precis în ce condiții trebuie ținut, pentru a rămâne proaspăt și aromat.