41 de oameni au ars într-o biserică din Egipt! De la ce a izbucnit focul

15 august 2022 16:06   Internațional
Ultima actualizare:

Tragedie în Egipt! Cel puțin 41 de persoane au murit și 45 au fost rănite într-un incendiu izbucnit în interiorul unei biserici din orașul egiptean Giza, situat în apropiere de capitala Cairo. Potrivit autorităților egiptene, printre morți se află și 18 copii.

Foto: TWITTER

Focul ar fi izbucnit de la o instalație de electricitate

Citește și: Fix ca la Colectiv! Iadul pe pământ! Zeci de oameni arși, imagini cu tineri care fug cu foc pe ei, după ce un club a luat foc

Focul ar fi pornit de la instalația de electricitate, izbucnind în timpul slujbei, în timp ce 5.000 de creștini se adunaseră la biserica Abu Sifin, situată în cartierul Imbaba. Însă, cauza exactă a incendiului urmează să fie stabilită în urma unei anchete mai amănunțite. Majoritatea deceselor ar fi fost cauzate de fum, au mai transmis oficiali egipteni. 

Iată și: VIDEO Alertă! Parcul IOR este în flăcări. Un incendiu puternic a cuprins zona!

Reacția președintelui egiptean

„Prezint sincerele mele condoleanțe familiilor victimelor nevinovate care au trecut să fie alături de Domnul lor într-una dintre casele sale de cult”, a declarat președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi într-un mesaj pe Twitter. Creștinii copți reprezintă aproximativ 10% din populația Egiptului. Giza, situat pe Valea Nilului, este al doilea oraş ca mărime din Egipt, având peste 3 milioane de locuitori. 

Te-ar putea interesa și: Jandarmul-erou! A salvat o famlie dintr-un incendiu, deşi era în timpul liber

Mai multe