A crezut că este doar un coș pe nas. Când a aflat boala de care suferă, a avut parte de un șoc

13 mai 2023 11:49   Internațional

Michelle Davis, o femeie în vârstă de doar 52 de ani din Orewa, Noua Zeelandă, a avut parte de un șoc, când un coș de pe nas pe care l-a crezut a fi normal s-a dovedit a fi, de fapt, un semn al cancerului de piele. 

În luna aprilie a anului trecut, Michelle Davis a observat un coș apărut pe nas, căruia nu i-a dat însă atenție decât după ce a început să aibă dureri. După ce a încercat să-l stoarcă, acesta a început să sângereze fără oprire, fapt care a condus-o de urgență la medic.  

Medicii au diagnosticat-o cu o formă răspândită de cancer de piele

În urma unei biopsii, medicii au ajuns la concluzia că pacienta suferea de carcinom bazocelular – o formă des întâlnită a cancerului de piele. Din acest motiv, a fost supusă unei intervenții chirurgicale, în scopul eliminării țesutului afectat.

Femeia a mărturisit că a avut parte de un șoc să observe că, la vârsta sa, i-a apărut un coș de care nu mai scăpa, indiferent de cât de mult a încercat să îl stoarcă. 

„Am fost în stare șoc când am aflat. Nu auzisem niciodată de carcinom bazocelular. A fost foarte greu, se simțea ca un vulcan sub piele. M-am dus la plimbare cu prietena mea și a devenit mov și ea mi-a atras atenția asupra lui și am spus că este doar un coș.

Am fost în negare. Dar m-am gândit totuși „Cum să fac un cos la 52 de ani?”. O să dispară – îmi tot spuneam. Îmi amintesc că l-am strâns și nu a ieșit nimic. Apoi a sângerat, a sângerat și a sângerat – timp de o săptămână.”, au fost mărturisirile făcute de Michelle Davis, citată de Mirror.

În prezent, medicii sunt de părere că are o predispoziție la cancerul de piele, motiv pentru care va fi monitorizată o dată pe an.

„Mi-au tăiat nasul în zig-zag. Arăta ca un crater. Era o gaură în capătul nasului meu. Apoi au coboarât pielea pentru a o acoperi. Încă se vindecă. Nările mele au forme diferite pentru că a fost întinsă pielea. Țesutul cicatricial este dur. Nervii sunt încă amorțiți.

Unii oameni ajung să-și piardă nasul, așa că slavă Domnului că am scăpat doar cu atât. La început mă gândeam că am 52 de ani, sunt o femeie singură și acum voi avea și acest nas hidos. Dar apoi am realizat că doar ceea ce este în interiorul nostru contează.”, a mai spus ea, conform sursei amintite. 

Mai multe