A murit controversatul O.J. Simpson. Fostul mare sportiv a fost acuzat de o dublă crimă în „procesul secolului”, în anii '90

11 aprilie 2024 17:56   Internațional
Ultima actualizare:

După o luptă împotriva cancerului, OJ Simpson a murit, la vârsta de 76 de ani. El se afla în propria casă, înconjurat de familia sa.

O.J. Simpson a stat 9 ani la închisoare

OJ Simpson, o fostă mare vedetă a fotbalului american, a rămas în memoria colectivă a oamenilor de-a lungul globului pentru celebrul proces în care a fost implicat. OJ Simpson a fost suspectul anchetatorilor într-un caz de dublu–omor, fiind găsit responsabil civil pentru cele două crime. Ulterior, O.J. a fost achitat.

Fostul jucător din NFL a fost condamnat la 33 de ani de închisoare, în 2008, fiind găsit vinovat de jaf armat și răpire, pentru a fi eliberat condiționat după 9 ani, în 2017.

Fostul mare sportiv a murit la 76 de ani

Miercuri seară, în timp ce se afla în casa sa din Las Vegas, OJ Simpson a încetat din viață, înconjurat de familia sa.

Anunțul dispariției sale a fost făcut chiar de către familia sa, pe rețeaua de socializare X (fostul Twitter). Pe contul său oficial, rudele au scris că OJ Simpson nu a mai putut continua lupta împotriva cancerului și a murit înconjurat de copii și nepoții săi.

„Pe 10 aprilie, tatăl nostru, Orenthal James Simpson, a cedat în lupta sa cu cancerul. A fost înconjurat de copiii și nepoții săi.  În această perioadă de tranziție, familia sa vă roagă să le respectați dorințele de intimitate și grație. - Familia Simpson”, au scris rudele lui OJ Simpson.

O.J. a petrecut 11 ani în NFL

Înainte de a fi implicat în faimosul proces care i-a schimbat tot restul vieții, OJ Simpson a petrecut 11 sezoane ca fundaș de fotbal american, pentru echipa Buffalo Bills. În cele din urmă, el a decis să înceapă o carieră în actorie, însă totul s-a schimbat când a fost implicat în uciderea lui Brown și Goldman.

În urma faimosului proces, OJ Simpson a fost găsit nevinovat de către instanță, însă faptul că a fost implicat în acest scandal a fost de ajuns pentru ca reputația lui să fie distrusă. Chiar dacă a fost achitat, el a fost găsit responsabil civil pentru moartea celor doi, iar instanța i-a cerut să plătească suma de 33,5 milioane de dolari familiilor Brown și Goldman. De-a lungul timpului s-a raportat că fostul fotbalist american suferea de cancer de prostată și făcea chimioterapie.

Mai multe