Anunțul momentului despre submarinul Titan: au fost găsite resturi lângă epava Titanicului!

22 iunie 2023 16:17   Internațional
Ultima actualizare:

Este anunțul momentului! Garda de Coastă a informat faptul că a fost găsit „un câmp de resturi” în apropierea epavei Titanicului. Un robot de producție franceză a fost cel care a făcut descoperirea. 

Descoperirea a fost făcută de către roboții care au fost trimiși de echipele de salvare, după cum informează BBC. Garda de Coastă a menționat și faptul că experții din cadrul departamentului unificat evaluează în acest moment noile informații.

Robotul francez Victor 6000 a făcut noi descoperiri lângă epava Titanic

Presiunea este din ce în ce mai mare în ceea ce privește dispariția submersibilului la baza căruia se aflau cinci persoane, plecate în explorarea epavei Titanic, de pe fundul Oceanului Atlantic. 

Presa internațională a anunțat recent faptul că „un câmp de resturi” a fost descoperit în apropiere de epava Titanic, în perimetrul zonei în care este căutat de către echipele de roboți trimiși de salvare cei cinci pasageri, ei fiind cei care au făcut descoperirea.

Un robot de producție franceză pe nume Victor 6000, care se poate scufunda până la 6.000 de metri adâncime „a ajuns pe fundul oceanului” astăzi, începând căutările submersibilului la bordul căruia se află cinci persoane.

Garda de Coastă a anunțati o conferință care va avea loc la ora 10 seara, ora României.

Dr. Rob Larter, de la British Antarctic Survey a menționat că cele două ROV-uri trimise pe fundul Oceanului Atlantic vor putea vedea pe o rază de cel mult cinci sau zece metri distanță, menționând faptul că ROV-urile „se mișcă doar relativ lent, doar câteva mile pe oră”, după cum relatează Sky News.

„Pentru că se bazează doar pe propriii sateliți, chiar dacă vizibilitatea apei este relativ bună... pot vedea doar cinci sau 10 metri o dată. Este într-adevăr ca și cum te-ai plimba într-o sală de bal foarte mare, întunecată, cu o lanternă.

Mai multe