Bacterie extrem de periculoasă în hamburgeri. Zeci de persoane au ajuns la spital, iar una și-a pierdut viața

23 octombrie 2024 9:21   Internațional

Recent, o alertă sanitară a fost emisă în Statele Unite în urma unei epidemii cauzate de bacteria Escherichia coli, care a dus la spitalizarea a zeci de persoane și, din păcate, la decesul unei persoane vârstnice. Această situație alarmantă este legată de consumul hamburgerilor de la McDonald's, în special a celor numiți „Quarter Pounder”.

49 de persoane au fost infectate cu aceeași tulpină a bacteriei

Conform informațiilor furnizate de Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), în total, 49 de persoane au fost infectate cu aceeași tulpină a bacteriei, majoritatea cazurilor fiind raportate în statele Colorado și Nebraska. Din această cauză, zece persoane au necesitat tratament de urgență în spitale. Tragedia a lovit o persoană în vârstă din Colorado, care a decedat în urma complicațiilor cauzate de infecție.

Majoritatea celor afectați au declarat că au consumat hamburgeri de la McDonald's înainte de a se îmbolnăvi. Bacteria a fost identificată în produsele care conțin carne tocată sau ceapă, ceea ce a dus la retragerea acestora din restaurantele afectate.

Ce s-a întâmplat în urma acestor evenimente

În urma acestor evenimente, acțiunile McDonald's au scăzut cu peste 8% pe Bursa de Valori din New York, un semn clar al impactului negativ pe care această criză de sănătate îl are asupra reputației și vânzărilor companiei. În plus, hamburgerul „Quarter Pounder”, implicat în scandal, ar putea fi „temporar indisponibil” în anumite state, conform declarațiilor CDC.

În prezent, McDonald's colaborează cu autoritățile pentru a investiga sursa bacteriei și a preveni apariția unor astfel de situații în viitor. Deși până acum nu a fost identificat un ingredient suspect, compania a decis să retragă hamburgerul din toate restaurantele, ca măsură de precauție.

Consumatorii sunt sfătuiți să fie atenți la semnele de îmbolnăvire, cum ar fi dureri de burtă severe, diaree sau febră, și să solicite neapărat asistență medicală imediată dacă au simptomele prezentate.

Mai multe