Orașul care le va permite femeilor să facă topless în piscinele publice. Motivul din spatele deciziei

10 martie 2023 15:25   Internațional
Ultima actualizare:

Femeile vor avea în curând voie să înoate topless în piscinele publice din Berlin, în urma unei decizii a autorităților din oraș. Decizia a fost luată după ce o femeie care a fost dată afară dintr-o piscină în aer liber pentru că făcea plajă topless a intentat o acțiune în justiție, conform BBC. 

Femeile vor putea înota topless în piscinele din Berlin

Se pare că ar fi vorba despre o franțuzoaică pe nume Gabrielle Lebreton care se afla la piscină în Berlin cu fiul ei de 5 ani. Aceasta a subliniat că bărbații în schimb nu au fost considerați dezbrăcați, deși purtau doar șorturi de baie. Ulterior a fost chemată poliție și femeia a fost dată afară. Deși a declarat că era conștientă de diferențele sociale dintre bărbații și femeile care fac topless în Germania, ea a declarat la vremea respectivă pentru Die Zeit că: „Nu este o problemă: „Pentru mine - și îl învăț asta pe fiul meu - nu, nu există o astfel de diferență. Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, sânul este o caracteristică sexuală secundară, dar bărbații au libertatea de a-și scoate hainele când este cald, iar femeile nu”, conform euronews.culture. 

Ulterior, o doua femeie a declarat că i s-a spus să se acopere în timp ce se afla într-o piscină acoperită în decembrie. Autoritățile au ajuns la concluzia că acestea au fost victime ale discriminării și au declarat că toți vizitatorii piscinelor din Berlin au acum dreptul de a face topless.

Decizia ca va fi susținută și apreciată de cei care susțin conceptul Freikörperkultur - cultura corpului liber.

Germania este o țară care consideră că nuditatea publică în anumite contexte este atât adecvată, cât și sănătoasă. Cu toate acestea, operatorul piscinei nu și-a schimbat politica și susține în continuare că oamenii trebuie să își acopere organele genitale atunci când înoată.

Problema dacă și în ce măsură acest lucru este permis la piscinele municipale a dat, însă bătăi de cap multor autorități locale. Vara trecută, localitățile Göttingen din Saxonia Inferioară și Siegen din Renania de Nord-Westfalia au permis femeilor să înoate topless.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Mai multe