Boris Johnson a comis-o, din nou! De ce i-a mulțumit lui Vladimir Putin, într-un discurs

23 septembrie 2022 13:06   Internațional
Ultima actualizare:

O nouă gafă monumentală, marca Boris Johnson, a fost comisă într-un discurs ținut de fostul premier britanic, în fața Parlamentului.

L-a confundat pe Vladimir Putin cu Volodimir Zelenski

Totodată, vreau să muțumesc, bineînțeles, conducerii inspiraționale a lui Vladimir Putin. Scuze, am vrut să spun Volodimir Zelenski, îmi cer scuze!”, a gafat și a redresat, cât de cât, situația, Boris Johnson, în fața Parlamentului britanic.

Momentul a stârnit amuzamentul politicienilor prezenți, însă, Boris Johnson a încercat să dreagă busuiocul și a accelerat, un pic, discursul. 

Vezi și: Starea Reginei Elisabeta a II-a, cu două zile înainte de deces, dezvăluită de Boris Johnson

De altfel, acesta a fost primul discurs al politicianului britanic, din noua postură de deputat englez. Discursul viza laude și mulțumiri aduse militarilor ucraineni, care au beneficiat de ajutorul Marii Britanii, de la debutul invaziei militare, din luna februarie.

Discursul a conținut critici la adresa lui Putin

În cele din urmă, discursul lui Boris Johnson a ajuns și la Vladimir Putin, care nu a fost prezentat deloc în termeni elogioși. „Un acord încheiat cu Vladimir Putin ar demonstra lumii că violența dă roade. Putin dorește un astfel de compromis. Tot ce ne rămâne de făcut este să menținem cursul și să fim determinați. Când Putin intensifică agresiunea, noi intensificăm apărarea Ucrainei”, a transmis Boris Johnson.

Marea Britanie a oferit Ucrainei un ajutor de peste 2 miliarde de lire sterline pentru a face față și pentru a respinge agresiunea trupelor Federației Ruse. În mandatul său de premier, Boris Johnson a efectuat vizite la Kiev, fiind primit de președintele ucrainean Volodimir Zelenski

Citește și: Boris Johnson şi soţia sa, huiduiţi la Jubileul Reginei Elisabeta a II-a

De altfel, la funeraliile reginei Elisabeta a II-a a participat și soția președintelui ucrainean, aceasta fiind văzută când discuta cu Kate, prințesa de Wales, soția moștenitorului tronului britanic, prințul William.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe