Bărbat arestat în Honk Kong după ce a cântat la muzicuță în timpul funeraliilor reginei Elisabeta

Situație incredibilă, în Honk Kong, fosta colonie britanică a cărei autonomie a fost obținută în 1997!

Sute de persoane s-au adunat în fața consulatului britanic din Hong Kong, pentru a aduce omagii reginei Elisabeta, decedată, pe 8 septembrie.

A cântat o piesă pro-democratică

La un moment dat, un bărbat a scos o muzicuță și a început să cânte „Glorie, Hong Kong”, o piesă-manifest compusă în perioada unor manifestații pro-democractice masive, din 2019, transmite CNN.

Piesa a prins la public, așa că mai multe persoane au început să fredoneze versurile. Autoritățile au intervenit și l-au arestat e bărbatul care a pornit concertul improvizat, în baza unei legi coloniale, care impune tragerea la răspundere a celor care îndrăznesc să jignească monarhia.

Vezi și: Ce nu s-a văzut la înmormântarea reginei Elisabeta a II-a. Vezi aici momentele care au dat emoții organizatorilor

Evident, Hong Kong nu mai este o colonie britanică, încă din anii 90, teritoriul fiind cedat Chinei, cu condiția de a păstra o autonomie. Astfel, Hong Kong are un guvern și un sistem economic diferit față de cel aplicat în China continentală.

Persoana care a cântat la muzicuță ar fi un bărbat în vârstă de 43 de ani, pe nume Pang. Acesta a fost reținut pentru interogatoriu și eliberat pe cauțiune, în prezent fiind sub control judiciar.

Legea a fost reactualizată în 2020

Legea respectivă a fost adoptată, din nou, din 2020, de guvernul din Hong Kong, la insistențele Beijingului, pe fondul unor mișcări populare ample, care protestează împotriva regimului din China, întrucât conține un paragraf care impune pedepse și pentru cetățenii care jignesc sau se opun Guvernului din Hong Kong.

Bărbatul arestat riscă o pedeapsă cu închisoarea de doi ani! În timpul priveghiului reginei Elisabeta, din Londra, la Hong Kong, civilii s-au strâns cu sutele și au urmărit imaginile transmise în direct, pe telefoane.

Autoritățile locale interzic adunările masive, în contextul protestelor anti-guvernamentale, dar au făcut o concesie, fiind vorba de suverana Marii Britanii, stat care a administrat teritoriul cedat Chinei. în anii 90.

Citește și: Prințul William și Harry au un frate și o soră vitregă! Au fost surprinși la înmormântarea reginei

Așa cum era de așteptat, mulți civili au profitat de ocazia de a participa la o adunare amplă și, printre ei, s-au aflat și unii nemulțumiți de politica orientată spre sistemul oficial al Chinei, fiind nevoie doar de o scânteie pentru a fi reluate protestele.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bani falsi sursa igpr
reghe corina caciuc jpeg
cub reghecamf bătaie png
Anamaria Prodan la IML jpg
Simona Radiș foto: Facebook Federatia Romana De Canotaj
image
image
image
image
botulism Sursă foto: Profimedia
Edward Snowden conferinta rusia sursa wikipedia jpg
misiune spatiala dart asteroid foto nasa esa (4) jpg
Primarul Cătălin Cherecheș (sursa foto Pixabay & Facebook/ colaj Click!)
Loredana Zainea (sursa FOTO Facebook)
Marian Gaspar webp