Povestea impresionantă a coroanei, a sceptrului și a globului de pe sicriul reginei Elisabeta a II-a

#Casa Regală a Marii Britanii
Ultima actualizare:

Bijuteriile Coroanei britanice sunt adunate într-o colecție impresionantă, de patrimoniu, constând în peste 100 de piese de o valoare neprețuită, în special datorită importanței istorice.

Păstrate, de obicei, în Turnul Londrei, unde o parte dintre bijuterii pot fi văzute de vizitatori, unele piese sunt utilizate pentru ceremonii solemne, de o importanță deosebită. Din momentul când trupul reginei Elisabeta a II-a a fost adus la Londra, coroana imperială, sceptrul și globul regal au fost așezate pe capacul sicriului.

Cele mai vechi piese, din anul 1661

Sceptrul și globul sunt cele mai vechi, dintre cele trei piese. Sceptrul reprezintă puterea guvernării coroanei și a fost utilizat la fiecare încoronare, din 1661, când a fost realizat pentru numirea regelui Carol al II-lea al Marii Britanii.

În 1910, George al V-lea, bunicul reginei Elisabeta a II-a, a solicitat restaurarea sceptrului, pentru a fi ornat suplimentar cu spectaculosul diamant Cullinan I, de 530,2 carate!

Vezi și: Ce s-a întâmplat cu sceptrul purtat cu mândrie de Nicolae Ceaușescu în pozele de propagandă?

Diamantul Cullinan a fost descoperit în Africa de Sud, în 1905, fiind cel mai mare diamant alb din lume. Piatra prețioasă a fost tăiată în mai multe bucăți, iar al doilea diamant, ca dimensiune, Cullinan II, provenit din piatra originală, ornează Coroana Statului Imperial.

Globul regal simbolizează puterea monarhului, provenită din Divinitate. A fost realizat în 1661 și ultima dată a fost utilizat, în 1953, la încoronarea reginei Elisabeta a II-a. 

Piesele vor fi folosite la încoronarea regelui Charles al III-lea

Versiunea actuală a coroanie imperiale a fost creată în 1937 de bijutierul coroanei Garrad & Co. pentru regele George al VI-lea și reia modelul celei purtate de regina Victoria, care avea baza căptuşită în blană de hermină.

Coroana Reginei Elisabeta a II-a este ornată cu 2.868 de diamante şi cu numeroase pietre preţioase, printre care 17 safire, 11 smaralde şi 269 de perle.

Cele trei piese expuse pe sicriul reginei Elisabeta a II-a vor fi ridicate, înainte de înmormântarea propriu-zisă, urmând să se întoarcă în colecția de patrimoniu. Este de așteptat ca o parte dintre aceste obiecte să fie utilizate, din nou, la încoronarea regelui Charles al III-lea.

Citește și: Kate Middleton, un ultim omagiu adus reginei! Ducesa a purtat colierul de perle al suveranei

Momentan, Casa Regală a Marii Britanii nu a comunicat data la care va fi organizată ceremonia oficială.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net