Regina Elisabeta a primit un cadou „fabulos” de la președintele Macron

2 iunie 2022 8:56   Internațional
Ultima actualizare:

Pentru Jubileul de platină al Elisabetei a II-a, președintele francez Emmanuel Macron a decis să ofere Majestății Sale unul dintre caii Gărzii Republicane.

Calul pursânge cenușiu, în vârstă de șapte ani, se numește Fabuleux de Maucourt. În această săptămână, acesta a traversat Canalul Mânecii de la Paris, pentru a deveni proprietatea permanentă a reginei Elisabeta.

Este de așteptat să fie predat Cavaleriei Casei Majestății Sale în timpul unei ceremonii oficiale la Castelul Windsor, care are loc chiar pe 2 iunie. Cadoul a stârnit câteva glume acide în mediul online, mai ales că președinte francez nu are o imagine prea bună în ultima perioadă.

Vezi și Regina Elisabeta, imagini din tinerețe, în premieră! Cadrele sunt memorabile

Calul botezat „Fabulos” a fost unul dintre cei 470 care au servit la Garda Republicană - unitatea militară de elită a președintelui francez. Pe lângă calul pursânge, Macron a mai trimis câteva accesori pentru completa cadoul reginei. Cu ocazia Jubileului de platină al monarhului, președintele francez i-a mai oferit reginei în vârstă de 96 de ani o șa și o sabie de la Garda Republicană.

Regina Elisabeta a primit cadou un cal de la Emmanuel Macron

„Pentru a sărbători Jubileul de platină al Elisabetei a II-a, președintele francez Emmanuel Macron a decis să ofere Majestății Sale unul dintre caii Gărzii Republicane”, a declarat o sursă prezidențială pentru Paris Match, conform The Daily Mail.

Calul Fabuleux de Maucourt poartă numele hergheliei din departamentul Meuse din nord-estul Franței, unde s-a născut. 

Ce mesaj a transmis Regina Elisabeta cu ocazia festivităților care marchează 70 de ani de la încoronare?

„Mulţumesc tuturor celor implicaţi în reunirea comunităţilor, familiilor, vecinilor şi prietenilor pentru a marca Jubileul meu de Platină, în Marea Britanie şi în întreg Commonwealth-ul”, a spus regina într-un mesaj scris, citat de Agerpres.

„Știu că multe amintiri fericite se vor crea cu ocazia acestor festivităţi”, a adăugat suverana în vârstă de 96 de ani.

Evenimentele din cadrul Jubileului de Platină se vor desfășura între 2 și 5 iunie. Ele marchează cei 70 de ani pe care Regina Elisabeta i-a petrecut la conducerea Marii Britanii.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Mai multe