Asta da sărbătoare! Ce pregătiri speciale s-au făcut pentru Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a

Ultima actualizare:

Jubileul de Platină al reginei Elisabeta a II-a are loc în perioada 2-4 iunie, în Regatul Unit. Britanicii sărbătoresc 70 de ani de la învestirea monarhului în funcție, iar evenimentul este marcat de un weekend prelungit.

Pregătirile pentru petrecerea grandioasă sunt deja în toi, mai ales că regina Elisabeta a II-a este cel mai longeviv monarh din istoria Regatului Unit și al treilea cel mai longeviv la nivel global, după Louis al XIV-lea al Franței și Bhumibol Adulyadej al Thailandei.

Nu rata nici acest subiect: Tom Cruise, criticat dur la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a

Ce evenimente au pregătit britanicii pentru cea mai longevivă regină din istoria Regatului 

Astfel, britanicii pregătesc evenimente grandioase și petreceri uriașe, precum și o serie de obiecte care marchează ocazia. Totul începe joi, pe data de 2 iunie, când are loc parada aniversară a reginei Elisabeta a II-a.

Mai bine de 1.200 de soldați și ofițeri din Garda Regală, dar și Batalionul 1 și soldați irlandezi vor face o desfășurare de forțe de proporții. Mai mult, castelele Sandringham și Balmoral vor fi deschise pentru public.  

Trebuie să citești și despre: Obiceiul adorabil al Reginei Elisabeta atunci când prințesa Charlotte vine în vizită

Regatul Unit, Insulele Canalului, Insula Man, alături de alte teritorii britanice aflate peste hotare vor aprinde concomitent un far, pentru a marca Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a.

Farul principal va fi aprins în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Buckingam. Vineri, pe data de 3 iunie, la Catedrala Sfântul Paul are loc o slujbă speciale, iar ziua următoare încep petrecerile.  

Sâmbătă, pe 4 iunie, un evenimente de proporții va avea loc la Palatul Buckingham. Unii dintre cei mai mari organizatori de petreceri au fost chemați să susțină concerte la palat, pentru a celebra momentele cheie din timpul domniei reginei.

Duminică, în ultima zi a Jubileului de Platină, populația se va bucura de o serie de petreceri de stradă, la care sunt așteptați chiar și turiști străini. 

Citește și: Meghan Markle a atacat-o public pe Regina Elisabeta. Discursul care o va înfuria pe suverană

Care este secretul longevității reginei Elisabeta a II-a  

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani și se află pe tron de la 25 de ani. Trăiește o viață echilibrată și are mare grijă la alimentație, pe care evită să o schimbe. Mănâncă puțin și mâncărurile sale preferate sunt foarte sănătoase: pește, fructe și pui preparat la grill.

Zilnic, monarhul se trezește la 8:30 dimineața, mănâncă și abia apoi începe ziua. Și-a propus să își îndeplinească îndatoririle regale până când nu mai poate, iar dinamismul cu care își trăiește viața chiar și acum, la o vârstă atât de înaintate, o ajută să își mențină starea de bine.  

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net